UKUSAN I MEKAN HLEB SA KROMPIROM: Stari zaboravljeni recept! Da vaš hleb bude SVEŽ I SUTRADAN!
Foto: Profimedia

NEVEROVATNO DOBRO

UKUSAN I MEKAN HLEB SA KROMPIROM: Stari zaboravljeni recept! Da vaš hleb bude SVEŽ I SUTRADAN!

Žena -

Donosimo vam recept za hleb sa krompirom. Ovo je izuzetno mekan hleb, a ukus je neverovatan! Zato, domaćice, zasucite rukave i umesite ovaj sjajan hleb svojoj porodici i uživajte.

Sastojci:

- 500 g brašna

- 200 g kuvanog krompira (može da se koristi i ostatak domaćeg pire krompira ili instant pire krompir)

- 150 ml mlakog mleka

- 100 ml mlake vode

- 2 kašike masti ili ulja

- 1 kašičica šećera

- 2 kašičice soli

- 7 g suvog kvasca ili 25 g svežeg

foto: profimedia

Priprema:

Oljušten i skuvan krompir umutitii zajedno sa mlekom i mašću (krompir treba da je vruć, a ne previše). U umućenu masu staviti kvasac i šećer i ostavite 10 do 15 minuta da počne malo da radi. U činiju staviti pola količine brašna, so i vodu, dodati masu sa krompirom i izmešati rukama. Umesiti glatko testo postepeno dodavajući preostalo brašno. Gotovo testo malo nauljitii uljem pokriti i ostavite 1 sat da nadođe. Zatim premesiti i oblikovati po želji, staviti u kalup obložen pek papirom. Pokrite i ostavite još 20 minuta da nadođe. Nadošli hleb premazati malo uljem, zaseći na par mesta i stavite da se peče na 200 stepeni oko 30 minuta.

Pečen hleb zaviti u krpu i staviti u kesu kako bi omekšala korica. Hleb sa krompirom biće svež i sutradan, neće se mrviti, a korica će biti mekana.

foto: Profimedia

Kurir.rs, Aura.ba/Raznajela.blogspot / Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track