icon-checkicon-closeicon-commentsKurir_icon_fonts_template-38Kurir_icon_fonts_template-37icon-downicon-erroricon-galleryicon-homeicon-infoicon-logouticon-nexticon-passwordicon-plusicon-previcon-reacticon-searchicon-soc-fbicon-soc-gplusicon-soc-insicon-soc-mailicon-soc-rssicon-soc-twittericon-soc-vibericon-soc-wupicon-soc-ytKurir_icon_fonts_template-34Kurir_icon_fonts_template-33icon-totopicon-usericon_reactsoc-viber

Najnovije vesti

Espreso.rs


Adria media

UKUSAN I MEKAN HLEB SA KROMPIROM: Stari zaboravljeni recept! Da vaš hleb bude SVEŽ I SUTRADAN!
Foto: Profimedia

NEVEROVATNO DOBRO

UKUSAN I MEKAN HLEB SA KROMPIROM: Stari zaboravljeni recept! Da vaš hleb bude SVEŽ I SUTRADAN!

Žena

Donosimo vam recept za hleb sa krompirom. Ovo je izuzetno mekan hleb, a ukus je neverovatan! Zato, domaćice, zasucite rukave i umesite ovaj sjajan hleb svojoj porodici i uživajte.

 

Sastojci:


- 500 g brašna


- 200 g kuvanog krompira (može da se koristi i ostatak domaćeg pire krompira    ili instant pire krompir)


- 150 ml mlakog mleka


- 100 ml mlake vode


- 2 kašike masti ili ulja


- 1 kašičica šećera


- 2 kašičice soli


- 7 g suvog kvasca ili 25 g svežeg

foto: profimedia

Priprema:

 

Oljušten i skuvan krompir umutitii zajedno sa mlekom i mašću (krompir treba da je vruć, a ne previše). U umućenu masu staviti kvasac i šećer i ostavite 10 do 15 minuta da počne malo da radi. U činiju staviti pola količine brašna, so i vodu, dodati masu sa krompirom i izmešati rukama. Umesiti glatko testo postepeno dodavajući preostalo brašno. Gotovo testo malo nauljitii uljem pokriti i ostavite 1 sat da nadođe. Zatim premesiti i oblikovati po želji, staviti u kalup obložen pek papirom. Pokrite i ostavite još 20 minuta da nadođe. Nadošli hleb premazati malo uljem, zaseći na par mesta i stavite da se peče na 200 stepeni oko 30 minuta.

 

Pečen hleb zaviti u krpu i staviti u kesu kako bi omekšala korica. Hleb sa krompirom biće svež i sutradan, neće se mrviti, a korica će biti mekana.

foto: Profimedia

Kurir.rs, Aura.ba/Raznajela.blogspot / Foto: Profimedia

 

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...

Facebook Registracija

Popunite ostala polja kako bi zavrsili registraciju

Prijavi se

ili

Registracija

Promeni lozinku

Upišite email i mi ćemo vam poslati poruku sa linkom za promenu lozinke.

Unesite novo korisničko ime i lozinku

Aktivacioni mail

Upišite email adresu na koju želite da vam se pošalje aktivacioni email.

Promena lozinke

Uspešno ste promenili lozinku.


Promena lozinke

Poslali smo poruku na Vašu email adresu sa linkom za promenu lozinke. Proverite Vaš inboks i kliknite na link u mailu. Ako se poruka na nalazu u inboxu proverite nepoželjne poruke (spam).


Aktivacija profila

Poslali smo poruku na Vašu email adresu sa linkom za aktivaciju Vašeg profila. Proverite Vaš inboks i kliknite na link u mailu. Ako se poruka ne nalazu u inboksu, proverite "nepoželjne poruke" (spam).


Aktivacija profila

Vaš profil je uspesno aktiviran. Hvala što ste se registrovali.