Najnovije vesti

3 DANA JE DRŽALA DIJETU ZA KOJOM JE POLUDEO CELI SVET: Jela sam samo jaja i pila vino uz svaki obrok, izgledala sam sivo, ali MRŠAVO... A onda je USLEDIO HOROR u njenom telu!
Foto: profimedia

EKSPERIMENT KOJI JE MOGAO DA KRENE PO ZLU

3 DANA JE DRŽALA DIJETU ZA KOJOM JE POLUDEO CELI SVET: Jela sam samo jaja i pila vino uz svaki obrok, izgledala sam sivo, ali MRŠAVO... A onda je USLEDIO HOROR u njenom telu!

Žena

Jedna novinarka je odlučila da isproba dijetu koja je objavljena u knjizi "Seks i slobodna devojka" još davne 1962. godine, autorke Helen Gerli Braun.

Dijeta je ponovno objavljena u Vogue Body and Beauty Book 1977.godine, a u poslednje vreme postala je aktuelna na društvenim mrežama, te je ona rešila da isproba da li zaista pomoću nje može da izgubi dva i po kilograma za tri dana.

Prvi dan se izmerila, a vaga je pokazala 60,9 kilograma. Jedini obrok koji ne uključuje jaja i vino je večera. Za večeru se jede grama komad mesa od 150 grama (priznala je kako je jedva uspela na tako malu gramažu da iseče meso), a doručak se sastoji od jednog jajeta i jedne čaše vina, te kafe, dok se za ručak jedu dva jaja i piju dve čaše vina uz kafu.

Prvi dan već je do podneva bila malo pripita, priznaje, i život je bio dobar. Već za ručak joj je bilo teško da popije dve čaše vina, nije imala energije ni za šta, a više nije bila ni pripita.

foto: Profimedia

Limun i komad mesa su za večeru bili zaista fini, kaže, a priznaje kako nije bila gladna, i upitala se je li već prešla granicu i počela da gladuje.

Nakon što je pojela večeru, odjednom je osetila mnogo energije. Sledeći dan se izmerila i imala je 60,3 kg. Primetila je da joj je stomak bio ravniji nego pre 24 sata.

Ali, kada je ustala iz kreveta, osetila je oštar bol u bubrezima i mučio ju je zatvor. Popodne je pronašla naslovnicu magazina "Vogue" koji je predstavljao ovu "revolucionarnu" dijetu i pročitala naslov:

"Kako izgledati dobro i osećati se živim".

Bila je uverena da je dijeta nije učinila lepom, a još manje živom. Za ručak je morala da začepi nos i pojede jaja.

"Možda ova dijeta stvarno deluje, jer će vas naterati da ne jedete ništa", kaže novinarka.

foto: Profimedia

Već do 16.30  više nije mogla da radi, bila je u krevetu sa strašnom glavoboljom. Nakon večere bila je pripita, ali nije joj bilo zabavno.

"Osećala sam se potpuno odvojenom od svog tela. Zaspala sam već u 21 sat", napisala je i dodala da je sutradan vaga pokazivala 59,7 kilograma.

"Probudila sam se umorna i tresla se. Nisam mogla da dišem i stomak me je jako boleo. Izgledala sam ispijeno i sivo, ali mršavo".

Taj dan već je bila potpuno umorna, a kaže da nije osećala više ništa osim kiseline u ustima.

"Celo telo me je bolelo, od stomaka, preko creva do bubrega, glave i zuba, a nisam mogla ni da hodam. Svaki gutljaj vina bio je previše i osećala sam da više ne mogu da izdržim. Otišla sam u toalet i povratila, ali ništa nije izašlo. Kad vas tera da povraćate na poslu?

To nije normalno ni u redu. Ispričala sam svom dečku sve plačući, rekao mi je da pojedem avokado koji imam na stolu. I jesam. Prekršila sam dijetu pre kraja. Nisam htela da sebi više nanosim bol.

foto: Profimedia

Izgubila je pola kilograma, dakle ni blizu od 2,5 kilograma koje garantuje dijeta, ali priznaje kako ju je ova dijeta potpuno emocionalno slomila.

"Neverovatno mi je da su ženama preporučivale ovu dijetu toliko dugo", napisala je.

Kurir.rs/Foto 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...