LEPO SU NAM GOVORILE PRABAKE: Kada žene ovo pročitaju tek neće moći da žive bez KAFE!
Foto: Profimedia

POTVRDILA ISTRAŽIVANJA

LEPO SU NAM GOVORILE PRABAKE: Kada žene ovo pročitaju tek neće moći da žive bez KAFE!

Žena -

Još su prabake govorile da šoljica kafe popravlja ten. Ove tvrdnje nisu bile bez osnova jer su najnovija istraživanja potvrdila kako kofein učvršćuje i štiti kožu od preteranog isušivanja i starenja.

Kofein podstiče enzime na delovanje usled čega nastaju masnoće koje popravljaju uništeni zaštitni sloj kože te se tako dehidratacija kože smanjuje. Kozmetička industrija je uspešno primenila kofein u hidratantnim kremama za suvu kožu, koje pomažu epidermu da se sam zaštiti stimulisanjem unutrašnje proizvodnje lipida.

foto: profimedia

Kofein se koristi i u preparatima za područje oko očiju jer stimuliše mikrocirkulaciju u slojevima kože, eliminiše višak tečnosti i čini kožu čvršćom. Večernjim nanošenjem ovakvih preparata redukuje se otok očnih kapaka. Kofein je aktivni sastojak i mnogih anticelulitnih krema i krema za mršavljenje. Preterano povećanje masnog tkiva uslovljeno hormonskim, metaboličkim ili psihološkim faktorima nazivamo celulit. Sloj celulita čine nagomilane masti u ćelijama koje debljaju, uzrokujući promene tkiva i kolagenskih vlakana.

foto: Profimedia

Svojim lipolitičkim svojstvima kofein pokreće mehanizam raščlanjivanja masti u zadebljalim želijama zbog čega se one smanjuju. Kofein se dodaje u kreme za mršavljenje zajedno sa sastojcima koji dreniraju i poboljšavaju mikrocirkulaciju. Ovakve kreme stimulišu izmenu materija i redukuju količinu masti nakupljenu u ćelijama. One učvršćuju kožu, smanjuju gustoću tzv. gušćje kože, jastučiće i masne naslage.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Cosmopolitan.hr, Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track