Najnovije vesti

LEPO SU NAM GOVORILE PRABAKE: Kada žene ovo pročitaju tek neće moći da žive bez KAFE!
Foto: Profimedia

POTVRDILA ISTRAŽIVANJA

LEPO SU NAM GOVORILE PRABAKE: Kada žene ovo pročitaju tek neće moći da žive bez KAFE!

Žena

Još su prabake govorile da šoljica kafe popravlja ten. Ove tvrdnje nisu bile bez osnova jer su najnovija istraživanja potvrdila kako kofein učvršćuje i štiti kožu od preteranog isušivanja i starenja.

Kofein podstiče enzime na delovanje usled čega nastaju masnoće koje popravljaju uništeni zaštitni sloj kože te se tako dehidratacija kože smanjuje. Kozmetička industrija je uspešno primenila kofein u hidratantnim kremama za suvu kožu, koje pomažu epidermu da se sam zaštiti stimulisanjem unutrašnje proizvodnje lipida.

foto: profimedia

Kofein se koristi i u preparatima za područje oko očiju jer stimuliše mikrocirkulaciju u slojevima kože, eliminiše višak tečnosti i čini kožu čvršćom. Večernjim nanošenjem ovakvih preparata redukuje se otok očnih kapaka. Kofein je aktivni sastojak i mnogih anticelulitnih krema i krema za mršavljenje. Preterano povećanje masnog tkiva uslovljeno hormonskim, metaboličkim ili psihološkim faktorima nazivamo celulit. Sloj celulita čine nagomilane masti u ćelijama koje debljaju, uzrokujući promene tkiva i kolagenskih vlakana.

foto: Profimedia

Svojim lipolitičkim svojstvima kofein pokreće mehanizam raščlanjivanja masti u zadebljalim želijama zbog čega se one smanjuju. Kofein se dodaje u kreme za mršavljenje zajedno sa sastojcima koji dreniraju i poboljšavaju mikrocirkulaciju. Ovakve kreme stimulišu izmenu materija i redukuju količinu masti nakupljenu u ćelijama. One učvršćuju kožu, smanjuju gustoću tzv. gušćje kože, jastučiće i masne naslage.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Cosmopolitan.hr, Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...