Najnovije vesti

LULU (32) SU SVAKI DAN PITALI KADA ĆE DA SE UDA: Majka se molila da nađe dobrog muža, a onda im je stigla POZIVNICA! ŠOK je usledio kad je stala pred OLTAR! (VIDEO)
Foto: Printscreen

Stala pred oltar i udala se za samu sebe

LULU (32) SU SVAKI DAN PITALI KADA ĆE DA SE UDA: Majka se molila da nađe dobrog muža, a onda im je stigla POZIVNICA! ŠOK je usledio kad je stala pred OLTAR! (VIDEO)

Žena

Tridesetdvogodišnja Lulu Džemimah studirala je na Univerzitetu Oksford, gde se u potpunosti posvetila nauci, te nije imala šansu da pronađe idealnog partnera.

 

Lulu Džemimah nije razmišljala o ljubavi jer je bila zauzeta studiranjem.

U trenutku kada je osetila pritisak roditelja, ali i društva, koji su joj poručivali da je vreme da se uda, odlučila je da napravi pravo venčanje, te je poslala pozivnice svojim prijateljima i familiji.

 

Iznajmila je venčanicu, stala je pred oltar, a čak je i održala govor pred zvanicama u kom je objasnila zašto pored sebe nema muža za svoj 32. rođendan, koji je bio 27. avgusta.

 

Prijatelj koji radi kao veb-dizajner osmislio je i odštampao njene pozivnice, a drugi prijatelj je platio iznajmljivanje venčanice, dok je njen brat spremao tortu.

 

"Čim sam poslala pozivnice primila sam telefonske pozive u kojima su svi pitali ko je mladoženja. Rekla sam ljudima da je to iznenađenje", priča ova dama.

 

"Cena venčanica u Ugandi je veoma vsioka, ali kada sam im rekla da se udajem za sebe, ponudili su mi da nađu najjeftiniju haljinu. Bilo je i negativnih reakcija u prodavnici", priznaje.

 

Kada je došao dan venčanja, Lulu kaže da se "osećala posebno", čak, kako kaže, imala je veću tremu od same pripreme.

 

"Provela sam nekoliko minuta razgovarajući sa prijateljima i nerado objašnjavajući da nema mladoženje - većina njih sve do tog trenutka nije znala. Bila sam izuzetno srećna. Toliko prijatelja se pojavilo, kao i međunarodni i lokalni novinari, filmski režiseri i preduzetnici. Brak je izraz ljubavi i posvećenosti, međutim za mnoge ljude i dalje se smatra jedinim načinom da se garantuje finansijska sigurnost žene."

 

Lulu je na kraju objasnila zašto se odlučila na ovaj korak, kao i kako u svojoj 32. godini nije pronašla partnera.

"Kroz život sam se vodila strašću i posvećena sam postizanju svojih ciljeva u želji da postanem akademik. Ali moja porodica me je stalno pitala kada planiram da se venčam, što je veoma važno u Ugandi, kao i kada ću da imam decu i stvorim porodicu. Moj otac je napisao govor za venčanje kada sam napunila 16. Svaki rođendan moja majka se molila za mene i poslednjih godina molila se da nađem dobrog muža. Ali ja jednostavno nisam želela da razmišljam o oltaru i svadbi", iskrena je Lulu.

 

Od novca koji je dobila na svadbi, na kojoj je prisustvovalo 279 ljudi, uspela je da skupi novac za školarinu na fakultetu.

Kurir.rs/Foto Pritnscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...