KAD JE KRENUO NA SVADBU IMAO JE 188 KG: Nije mogao da nađe ODELO i doneo je OVU odluku! Za 3 godine smršao 84 KG i ono što sad radi je vredno DIVLJENJA... (FOTO)
Foto: Pritnscreen/Facebook

ODLUKA

KAD JE KRENUO NA SVADBU IMAO JE 188 KG: Nije mogao da nađe ODELO i doneo je OVU odluku! Za 3 godine smršao 84 KG i ono što sad radi je vredno DIVLJENJA... (FOTO)

Žena -

Šejn Dželard (27) pre tri godine imao je 188 kilograma, jeo je samo nezdravu, masnu hranu, gazirana pića i tonu piva.

Međutim, kada je pre tri godine trebalo da prisustvuje venčanju, zaprepastio se kada je otišao u prodavnicu da kupi odelo, a tamo nisu imali veličnu za njega.

Tada je prvi put shvatio da ima problema sa gojaznošću.

Otac troje dece shvatio je da nije reč samo o garderobi, već da je reč i o njegovom zdravlju, a ako nastavi sa istim životnim navikama, neće doživeti da gleda svoju decu kako rastu.

Potpuno je promenio ishranu i krenuo je u teretanu. Posle tri godine izgleda zdraviji nego ikad, smršao je 84 kilograma, čak je i pretrčao maraton od 42 kilometra. "Kao klinac sam bio podložan gojenju.Kad sam imao 13 godina već sam imao 100 kilograma. Zaposlio sam se sa 15 godina u restoranu brze hrane, gde sam nastavio da se gojim jedući samo masnu hranu", priseća se.

"Kasnije sam u svoju ishranu uveo i pivo, po šest pakovanja za noć, a čitav karton vikendom. Kilogrami su se samo nagomilavali", ispričao je Šan.

"Kada sam dobio prvu devojčicu, znao sam da moram da promenim životne navike, ali nisam znao kako da se izvučem iz toga", bio je očajan. "Poricao sam da nisam mnogo debeo sve dok nije trebalo da odemo na svadbu. Potpuno sam se slomio kada sam otišao u prodavnicu da kupim odelo, a oni nisu imali veličinu za mene. Mogli su da mi sašiju odelo po meri, ali bi me to mnogo koštalo", prisetio se najtežeg trenutka u životu.

"Pogledao sam u ogledalo i ugledao gromadu. Znao sam da, ako nastavim sa istim navikama, neću biti tu da izvedem decu na put", bio je očajan Šan.

Šejn je izbacio nezdravu i masnu hranu iz jelovnika i pet dana u nedelji je išao u teretanu. Do venčanja je smršao 20 kilograma i moga je da kupi pristojno odelo.

U naredne dve godine Šejn je nastavio sa svojim dijetom i aktivnim treninzima i smršao je 64 kilograma.

Nikada više nije imao energije nego safa i oseća se potpuno kao druga osoba. "Gubitak težine je bila najbolja odluka koju sam ikada doneo, ne samo za sebe, već i za moju porodicu. Moja verenica i deca su mi najveća motivacija", presrećan je Šejn.

Šejnova ishrana pre dijete Doručak: 3 komada tosta sa kremom i ledena kafa Užina: Čips i kafa Ručak: Veliki tanjir piletine sa belim pirinčem i kokosom Užina: Četiri piva Večera: Dva tanjira testenine sa pola kese luka i pivo Dezert: Pivo i čokolada Šejnova ishrana nakon dijete

Doručak: Jogurt i musli Užina: Dva tvrdo kuvana jaja Ručak: Dve konzerve tunjevine i salata Užina: Šaka badema Večera: Riba sa brokolijem i slatkim krompirom

Kurir.rs/Foto Printscreen/Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track