PAKOVANJE NE MORA DA BUDE NOĆNA MORA: Uz ove genijalne TRIKOVE možete na put oko sveta sa minimalno prtljaga!
Foto: Profimedia

SAVETI

PAKOVANJE NE MORA DA BUDE NOĆNA MORA: Uz ove genijalne TRIKOVE možete na put oko sveta sa minimalno prtljaga!

Žena -

Donosimo nekoliko praktičnih saveta da spakujete samo ono što će vam zaista trebati.

Nezavisno od toga koliki ste zaljubljenik u putovanja i koliko često putujete, sigurno vam pakovanje nije jedna od dražih obaveza. Nema ništa gore nego kada morate da planirate koju ćete odeću i obuću poneti za sve vremenske (ne)prilike.

Navodno sve stvari možete strpati u jednu ručnu torbu.

Jedan od ključnih elemenata pametnog pakovanja je kupovina veće količine jednokratnog donjeg veša, takve gaćice su idealne jer su prilično kompaktne i zauzimaju jako malo mesta. Ako putujete na duže, ne nosite teške kapute i punu vreću bikinija - ne treba vam!

foto: Profimedia

Ljudi koji često putuju treba da ulože u kvalitetan kofer sa točkićima, što vam automatski olakšava nošenje prtljaga. Nabavite i odeljke za kofer kako biste jasno odvojili čistu od prljave odeće. Umesto klasičnog slaganja, odeću zarolajte i tako ćete zauzeti manje mesta, a i neće se gužvati. Broj pari cipela treba ograničiti na tri, nezavisno od toga gde i na koliko dugo idete.

Takođe, birajte trenerke, helanke i lagane pantalone umesto nezgrapnih farmerki, kojima treba mnogo mesta u koferu i teške su. Ponesite samo jedne. Izbegavajte krute i teške nesesere. Ne trebaju vam ni pidžame. Kako biste uštedeli prostor, za spavanje ponesite neke lagane svilene patalone i majicu ili spavaćicu. Što se tiče kozmetike, spakujte malenu torbicu u koju ćete staviti hidratantnu kremu sa zaštitnim faktorom, maskaru i jedan ruž.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Net.hr, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track