IMALA JE 5 OPERACIJA I 20 PUTA JE PORAZILA SEPSU, A NAJVEĆI UDAR BIO JE KAD JE RODILA MRTVOG SINA: Rekli su mi da nikad neću roditi, a onda se DESILO ČUDO
Foto: Printscreeen/Facebook

NIKAD NE ODUSTAJTE

IMALA JE 5 OPERACIJA I 20 PUTA JE PORAZILA SEPSU, A NAJVEĆI UDAR BIO JE KAD JE RODILA MRTVOG SINA: Rekli su mi da nikad neću roditi, a onda se DESILO ČUDO

Žena -

Sara Šedon (32) iz Velike Britanije nije želela da se pomiri s činjenicom da nikada u životu neće imati svoju decu i - dogodilo se čudo. Ostala je trudna i pored crnim prognozama doktora da je to nemoće.

Kronova bolest joj je do te mere zakomplikovalo život da je bila na pet operacija na crevima (uklonili su joj dio debelog creva) i čak 20 puta je imala sepsu, opasno trovanje krvi od kojih mnogi umru ako ne dođu na vreme u bolnicu.

Zbog rezova od operacija i silnih infekcija doktori su joj rekli da ne može ostati trudna čak niti medicinski potpomognutom oplodnjom te da zaboravi kako će ikad biti majka. Savetovali su joj da usvoji dete.

"Kada sam zatražila da pokušam da ostanem trudna veštačkom oplodnjom, uveravali su me da ožiljci oko jajnika i jajovoda mogu da budu komplikavni prilikom implantacije embrija. Problem je bila i drenažna cev koja mi je u stomaku. Rekli su mi i da bih mogla dobiti sepsu dok sam trudna te da ne bi mogla na carski rez zbog silnih ožiljaka na stomaku - prisjetila se.

Međutim, ona i njen verenk nisu želeli da odustanu. Uspela je da ostane trudna, ali sreća je kratko trajala, dečak kojeg je nosila rodio se mrtav u martu ove godine, u 31. nedelji trudnoće. Plakali su danima.

"Pokušavala sam da ostanem ti pozitivna koliko je moguće. Bili smo tako blizu da dobijemo dijete, a opet tako daleko. Nisam željela vjerovati da neću moći imati dijete. Otišli smo kod drugog stručnjaka, po drugo mišljenje. On im je rekao da pokušaju ponovno, da bi mogli uspjeti jer su joj reproduktivni organi u redu - ispričala je.

Dodala je kako joj je taj lečnik rekao da to što je rodila mrtvog sina nije povezano s njenim zdravstvenim problemima već se moglo dogoditi bilo kome.

Uspela je ponovno da ostane trudna, a zdravu bebu očekuju u maju sledeće godine. Kaže da u isto vreme osećaju neopisivu sreću, ali i veliku strepnju da će nešto poći po zlu. Ipak, pokušavaju svim silama da budu optimistični.

Sara su Kronovu bolest dijagnostfikovali kada je imala 11 godina.

Kurir.rs/Foto Printscreen/Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track