Najnovije vesti

POLA SRBIJE SLAVI SVETOG ARANĐELA, A OVO SU NAJLEPŠE ČESTITKE ZA KRSNU SLAVU: Ponesite dobro raspoloženje i obradujte DOMAĆINA na pravi način!
Foto: Printscreen You Tube

SREĆNA SLAVA!

POLA SRBIJE SLAVI SVETOG ARANĐELA, A OVO SU NAJLEPŠE ČESTITKE ZA KRSNU SLAVU: Ponesite dobro raspoloženje i obradujte DOMAĆINA na pravi način!

Žena

Proslavljanje krsne slave je prastari običaj koji se održao samo još u srpskom narodu. Potrudili smo se da za vas pripremimo neke lepe slavske sms čestike, koliko smo u tome uspeli prosudite sami.

Srećna slava domaćine u zdravlju je proslavite i na mladje ostavite, da je slave dok je sveta, zbog sreće i berićeta, običaji to su davni slaviše nam preci slavni! Domaćine čašu gore nek se mudre reči zbore.

foto: Printscreen You tube

Dogoreva slavska sveća, nek vas prati svaka sreća, i nek tamjan zamiriše sve nevolje nek izbriše, nek vas vodi vera prava i Srećna vam krsna slava.

Običaji žive davni, običaji pravoslavni, da se slavi i proslavalja, da se krsti i nazdravlja, čašu dižem ne zbog slavlja već zbog sreće i zbog zdravlja, Bog vam svaku sreću dao i od zla vas sačuvao.

Domaćine naspi čašu, danas slaviš sveca svoga, uzdaj se u veru našu, i u jednog Hrista Boga. Sa gostima ti nazdravi, i neka se vazda` slavi.

U čije se zdravlje pilo, sve mu zdravo i veselo bilo, da se vazda’ pesma ori, da se mudra reč prozbori, nek je slava srećna svima, da slavite vekovima!

Slavski dan Vam srećan domaćine, da imate goste fine, da zdravica dugo kruži, da se vino dobro služi, da u domu cveta sloga, da je zdravlje dar od Boga!

Daleko je kuća stara, u sećanju još mi živi, iz te kuće odoh brate u tudjinu u svet sivi. Teško mi je brate mili, nostalgija mene peče, bar da sam večeras tamo kad se slavski kolač seče. Znam bilo bi ko u raju, u rodnome zavičaju.

Pomogla ti krsna slava, zaštitila svakog tvoga, dok u crkvi kolač sečeš ti pomeni sveca svoga. On te štiti on te voli i zato se njemu moli. Srećna slava, domaćine!

Sveti je dan nek takav i bude, svog SVECA slavi a voli ljude. Podigni čašu takav je red, u čaši vino u duši med. Vino neka ti telo blaži, vera nek ti dušu snaži. Ovo je zdravica iz duše prava SREĆNA TI DOMAĆINE KRSNA SLAVA.

foto: Printscren You Tube

Kurir.rs / Foto: Printscreen You Tube

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...