POZDRAVITE SE SA SALOM NA STOMAKU I SAGORITE MASTI: Da biste smršali kao OD ŠALE, probajte ovih 9 vrhunskih TRIKOVA!
Foto: Profimedia

SVE SASTOJKE IMATE

POZDRAVITE SE SA SALOM NA STOMAKU I SAGORITE MASTI: Da biste smršali kao OD ŠALE, probajte ovih 9 vrhunskih TRIKOVA!

Žena -

Borba sa suvišnim kilogramima i naslagama masti može da bude veoma naporna, ali možete da promenite određene stvari u ishrani. Uključite tu i tamo po kašiku nekih namirnica koje će vas istopiti.

Donosimo vam nekoliko zanimljivih predloga uz pomoć kojih ćete moći da redukujete svoju težinu.

foto: Profimedia

1. Kašika jabukovog sirćeta za regulaciju šećera u krvi

Ovo sirće povećava osećaj sitosti pa ćete manje grickati između obroka, a uz to je i kralj među probioticima. Odlično je za efikasnu regulaciju šećera u krvi i smanjenje žudnje za aslatkišima.

2. Uz pomoć đumbira eliminišite masti

Cilj je smanjiti količinu masti bez gubitka mišićne mase i dehidratacije organizma. Đumbir ima nešto što se zove termogenski efekat na telo koji označava povećanu cirkulaciju i telesnu temperaturu. Zbog toga je đumbir odličan jer podstiče varenje i na taj način sagoreva dosta kalorija bez mnogo truda. Dodajte kašiku đumbira kao začina vašim jelima i posmatrajte promene.

3. Kokosovim uljem protiv nagomilanih masti na telu

Ne samo da se sastoji od masnih kiselina, već ono ne dozvoljava da se masti gomilaju u telu. Ubrzava metabolizam koji onda sagoreva više kalorija i vi tako mršavite. Zamenite regularno ulje koje koristite kokosovim uljem i uradite nešto mnogo dobro za svoje telo.

foto: Profimedia

4. Kuvajte sa kurkumom kako biste sprečili gomilanje masti

Jedan je od najomiljenijih začina velikog broja kuvara širom sveta kada je reč o namirnicama koje tope kilograme. Ima kao i đumbir termogenske sposobnosti i pravo je malo čudo od začina koji poboljšavaju i rad i izgled vašeg tela.

5. Zamenite šećer medom kako biste stavili žudnju pod kontrolom

Med može da vam pomogne u mršavljenju jer veoma efikasno utiče na apetit. Ako volite slatkiše i šećer zamenite ga medom kako biste sprečili žudnju za slatkim. Šećer podstiče glad, čak i onda kada niste zapravo gladni. Med sa druge strane smanjuje apetit i reguliše unos kalorija tako što nas sprečava da unesemo više hrane nego što nam je potrebno.

6. Uz pomoć lana bićete duže siti

Ova super hrana je izuzetno bogata vlaknima pa utiče na smanjenje apetita i daje nam duže osećaj sitosti. Ubrzava metabolizam i samim tim sagorevanje kalorija.

foto: Profimedia

7. Čija seme reguliše metabolizam

Dosta vlakana krije se u ovoj super hrani, a samo dve kašike sadrže 40 odsto od ukupnog procenta vlakana koje trebamo da unesemo na dnevnom nivou. Pored vlakana sadrži i dosta proteina pa će nam učiniti lakšom borbu protiv žudnje za čokoladom.

8. Sagorite masti uz pomoć zelenog čaja

U kineskoj medicini se koristi kako bi se tretirala brojna stanja, a danas je poznat po svom uticaju na redukciju telesne težine. Sadrži kofein, ali ne tako mnogo kao kafa. Antioksidanti kojima obiluje ubrzavaju metabolizam i pomažu nam da izgubimo masti. 2 do 3 šolje ovog čaja dnevno pomoći će vam da izvajate vašu figuru i izgledate fantastično.

9. Obezbedite sebi "san za lepotu" uz pomoć višanja

Sadrže visok nivo melatonina koji je ključan za dobar san. Možda vam neće mnogo pomoći u mršavljenju, ali je dobar i kvalitetan san veoma važan za zdravlje, pa samim tim i za metabolizam.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Brughtside.me, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track