OVU KATASTROFALNU GREŠKU PRAVE SVE ŽENE! SKROZ JE NEHIGIJENSKI: Evo kako je najbolje da perete BRUSHALTERE, a ovo nikako ne smete da radite
Foto: Profimedia

Saveti

OVU KATASTROFALNU GREŠKU PRAVE SVE ŽENE! SKROZ JE NEHIGIJENSKI: Evo kako je najbolje da perete BRUSHALTERE, a ovo nikako ne smete da radite

Žena -

Koliko često perete grudnjak? Možda ste mislili da ovo nije isuviše važno, ili ste ga čak čuvali od habanja, pa ga ubacivali u mašinu što ređe, ali stručnjaci kažu da je obavezno pranje brushaltera nakon svaka dva, ili maksimalno tri nošenja.

Ovu tvrdnju izneo je Deni Koč, vlasnik poznate prodavnice donjeg veša u Njujorku, a ističe da je često pranje neophodno jer grudnjak "pokupi" sve sa naše kože - od njene prirodne masnoće, preko znoja, do dezodoransa.

Nasuprot ustaljenom mišljenju, redovnim pranjem čuvate svoj grudnjak, a evo i kako da to uradite ispravno.

foto: Profimedia

Preporučeno je da to uvek bude na ruke, i da se koristi nežan deterdžent, a ako je na samom grudnjaku naznačeno da sme da pere u mašini, potrudite se da uvek bude zakopčan i da ge perete na programu predviđenim za osetljive tkanine. Takođe, nemojte ga prati zajedno sa teškim komadima odeće poput peškira i farmerki jer ga mogu "zgnječiti" tokom centrifuge.

Ako ste ipak rešili da ga operete na ruke, što je i najbolja opcija, najbolje je da pratite sledeća tri koraka:

1. Lavor napunite mlakom vodom i dodajte malo praška ili tečnosti (neka bude blag) za pranje veša.

2. U vodu stavite grudnjak, potopite ga i ostavite da odstoji sat vremena.

3. Nakon toga, grudnjak izvadite, vodu zamenite čistom, pa ponovo potopite grudnjak nežno pritiskajući korpe.

4. Ponovite postupak još jednom, pa polako iscedite grudnjak, pritiskajući tkaninu.

Deni Koč tvrdi i da svaka žena treba da ima četiri brushaltera, te da se oni jednostavnu čuvaju - preklopite korpe, i odložite ga u fioku ili ormar.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Žena/Foto Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track