NAPRAVILA NAJJEFTINIJI KOLAČ OD SMAO 3 SASTOJKA! Svi poludeli za OVIM RECEPTOM društvenim mrežama: I dete ga može napraviti, a ništa UKUSNIJE NISTE JELI!
Foto: Profimedia

SVE GOTOVO ZA TILI ČAS

NAPRAVILA NAJJEFTINIJI KOLAČ OD SMAO 3 SASTOJKA! Svi poludeli za OVIM RECEPTOM društvenim mrežama: I dete ga može napraviti, a ništa UKUSNIJE NISTE JELI!

Žena -

Nedavno je jedna gastro blogerka iz Australije podelila ultra jednostavan i jeftin recept na svom blogu, a on je vrlo brzo postao ekstremno popularan na Internetu. Ona je ove kolačiće od tri sastojke predložila kao novogodišnje, ali ih zapravo možete praviti u svakom trenutku.

Ovi kolačići prave se od namirnica koje u svakom trenutku imate pri ruci - maslaca, brašna i šećera, s tim što im vi možete dodati i čokoladnu glazuru po želji, ili možda suvo voće, kokos mrvice, karamel preliv...

foto: Profimedia

"Tako su fini! Hrskavi su i tope se u ustima. Bolje da prestanem da ih jedem, jer neće ništa ostati ukućanima", napisala je ova mama na društvenim mrežama i podelila recept i sliku.

Ona je dodala i da se nije zamarala oblikom kolača, već ih je jednostavno napravila kao deblje štapiće, ali napomenula je da je moguće i da ih napravite uz pomoć lepih kalupa.

"Ako želite da ih oblikujete kalupima za keksiće, samo dodajte četvrtinu šoljice brašna na ovu meru, kako vam se ne bi previše širili u rerni", posavetovala je i napomenula da oblike pravite pre samog pečenja u tom slučaju.

Potrebni sastojci:

*250 grama maslaca

*2 šoljice brašna

*3/4 šoljice šećera

Priprema:

Stavite šećer i brašno zajedno sa malim kockicama hladnog maslaca. Rukama izmešajte sastojke, dok ne dobiju teksturu mokrog peska. Dobijenu smesu premestite u četvrtastu tepsiju i nežno je utapkajte rukama, pa izgladite čašom ili oklagijom. Pecite 20 minuta na 160 stepeni, pa izvadite tepsiju i nožem isecite testo na kocke ili pravoagunike. Vratite u rernu na osam minuta, sve dok testo ne poprimi zlatnu nijansu.

Kurir.rs/Žena/Foto Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track