Najnovije vesti

SVAKO JUTRO NE MOŽEMO BEZ ŠOLJE KAFE, ALI OVO MORATE DA ZNATE: Posle KOLIKO SATI STAJANJA ne biste smeli ni da je gucnete!
Foto: Shutterstock

jutarnja

SVAKO JUTRO NE MOŽEMO BEZ ŠOLJE KAFE, ALI OVO MORATE DA ZNATE: Posle KOLIKO SATI STAJANJA ne biste smeli ni da je gucnete!

Žena

Bez kafe teško da neko od nas može da započne dan, omiljeni napitak širom sveta nas razbuđuje, ali i ulepšava jutra. Preporuka je da se šoljica kafe popije ubrzo nakon što je napravljena, ali svi znamo da posegnemo za gutljajem i kada je ona stajala nekoliko sati.

 

Kada je reč o običnoj crnoj kafi možete je popiti i nakon što je odstojala neko vreme - nećete naškoditi svom organizmu, ali hoćete čulu ukusa. Naime, ova kafa neće imati isti ukus kao kada je sveže skuvana. Nakon 30 minuta menja svoj prepoznatljiv ukus, i postaje hladna, čime gubi svoju draž

foto: Profimedia

Možda vam padne na pamet da je podgrejete u mikrotalasnoj, ali to neće promeniti ukus. Ako ipak poželite da je zagrejete, uradite to na špretu - tako će postati ravnomerno topla i nestaće sve bakterije.

 

I pažnja! Kafa s mlekom ne treba da se pije ako je stajala nekoliko sati - ono se lako kvari na sobnoj temperaturi. Zato radije pripremite sebi novu šolju ovog ukusnog napitka i uživajte u punom ukusu!

 

Kurir.rs/Foto Shutterstock

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...