ALBU NIKO NIJE HTEO, ODBILO JU JE 20 PORODICA, ALI NE I ON:  Luka je usvojio devojčicu obolelu od Daunovog sindroma i SAM BRINE O NJOJ (FOTO)
Foto: Printscreen/FB

Rođena za tebe

ALBU NIKO NIJE HTEO, ODBILO JU JE 20 PORODICA, ALI NE I ON: Luka je usvojio devojčicu obolelu od Daunovog sindroma i SAM BRINE O NJOJ (FOTO)

Žena -

On je Italijan, homoseksualac, katolik, nema partnera i oduvek je maštao da postane otac.

Pre 18 meseci u život 41-godišnjeg Luke Trapanezea ušla je mala Alba i ispunila mu životnu želju. Jula 2017. prvi put ju je držao u naručju.

"Od prvog trenutka sam znao da će ona biti moja ćerka", rekao je Luka i dodaje da je tada osetio "neizmernu sreću".

U početku je hteo da usvoji dete zajedno s bivšim dečkom, ali pošto su raskinuli posle 11 godina, plan je propao. Zakon nije dozvoljavao usvajanje samcima. Početkom 2017. zakon je promenjen i Luka se odmah registrovao kao kandidat za usvojitelja.

"Rekli su mi da mogu da usvojim bolesno, hendikepirano ili dete sa poremećajem ponašanja. Dete koje su druge porodice odbile", rekao je Luka za Bi-Bi-Si.

Zajedno s bivšim dečkom, u Napulju je osnovao humanitarnu organizaciju za hendikepirane osobe. Organizovao im je kurseve kuvanja i odlaske na pozorišne predstave. Zbog toga je bio siguran da će moći da brine o detetu s posebnim potrebama.

U julu 2017. stigao je dugo očekivani poziv. Devojčica se zove Alba i ima Daunov sindrom, a odbilo ju je više od 20 porodica", rekli su mu.

"Nisam mogao da zadržim radost. Odmah sam pristao", priča Luka.

Od tada su zajedno. Mala Alba ima jak karakter i zna da bude tvrdoglava, ali on ipak uživa u ulozi oca.

"Najradije bi se po ceo dan igrala, jela i plesala. Voli da bude među ljudima, zbog toga često idemo u park ili muzej", otkrio je Luka.

O svom životu sa Albom napisao je knjigu: "Rođena za tebe" (Nata per te).

BBC/Foto Pritnscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track