Najnovije vesti

ZAJEDNIČKI ŽIVOT ILI NE? Pre nego što se uselite u stan sa ljubavnim partnerom, razmislite dobro o OVIM STVARIMA!
Foto: Profimedia

STRUČNJAK SAVETUJE

ZAJEDNIČKI ŽIVOT ILI NE? Pre nego što se uselite u stan sa ljubavnim partnerom, razmislite dobro o OVIM STVARIMA!

Žena

Zajednički život izgleda primamljivo, ali pre nego se odlučite na ovaj korak obavezno razmislite šta sve to sa sobom donosi.

Mnogi parovi nakon određenog perioda odluče da žive zajedno, međutim ne zadrže se svi na tome pa se neretko ubrzo nakon useljavanja raziđu.

Razlog tome je često niz pogrešno odrađenih stvari, a jedna od osnovnih na koje treba obratiti pažnju se tiče komunikacije. Važno je razgovarati sa partnerom i utvrditi pravila zajedničkog života.

Prvo i osnovno pitanje koje trebate postaviti i rešiti jeste plaćanje i donošenje stvari u kuću.

"Morate razgovarati o trošenju novca pre nego počnete da živite zajedno. Problemi sa novcem neretko uništavaju veze, a ako utvrdite neke stvari na početku možete izbeći mnoštvo problema. Odlučite kako ćete podeliti troškove i ko je za šta odgovoran, te odvojite deo novca koji ćete trošiti samo za sebe", rekla je stručnjak Andrea Sirtaš.

foto: Profimedia

Ukoliko dovodite vašeg ljubimca sa vama, utvrdite kako ćete se brinuti o njemu ili njima, gde će spavati i slično. Ako ste različitih vera obratite pažnju na detalje koje ćete izložiti.

"Iako će verovatno biti neugodno raspravljati o ovoj temi zato što na ovaj način spominjete da postoji mogućnost da nećete biti zajedno zauvek, važno je da stavite oba imena na papir te da oboje preuzmete odgovornost za korišćenje stana", rekla je Andrea.

foto: Profimedia

Koliko često čistite, da li bi radije prali suđe ili kuvali, koliko često iznosite smeće... Sva ova pitanja su jako bitna za zajednički život. Ukoliko rasporedite obaveze na vreme, izbeći ćete dosta svađa i rasprava.

"Može se desiti da je jedno od vas spontano, a da drugo uvek mora da ima plan za sve. Zbog toga je vrlo bitno postaviti granice i odrediti šta ćete i kako raditi tokom dana. Ako planirate da zovete goste, javite to partneru ranije kako bi se mogao da ode da prošeta ukoliko nije raspoložen za društvo", rekla je Andrea.

Na kraju, koji je krajnji cilj vašeg zajedničkog života? Andrea tvrdi da je ovo nešto o čemu mnogi parovi ne pričaju.

- Razlozi mogu biti različiti: veća ušteda, više ćete se sretati i viđati, želite videti šta će se desiti kad se počnete viđati aktivno, neki žele brak, a neki žele podići vezu na viši nivo. Svi imaju različite razloge, ali ih je važno odmah objasniti, zaključila je.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Klix.ba, Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...