NIJE SVE ŠTO MISLITE O NJEMU ISTINA: Ovo je 8 mitova o muškarcima, a tiču se ljubavi i seksa!
Foto: Profimedia

PROVERITE DA LI SE ZAVARAVATE

NIJE SVE ŠTO MISLITE O NJEMU ISTINA: Ovo je 8 mitova o muškarcima, a tiču se ljubavi i seksa!

Žena -

Neke istine o muškarcima su očigledne: oni vole oralni seks, pivo i smatraju da su odlični u orijentaciji u prostoru. No, tu su i određeni mitovi koje su potpuna glupost.

Muškarci žele da love

Prema istraživanju o samcima, u kojem je sudelovalo više od 5.600 muškaraca i žena koji su odgovarali na pitanja o ljubavi i seksu, 90 posto jačeg pola izjavilo je da im je okej ako ih devojka pozove napolje.

foto: Profimedia

Muškarci samo žele seks bez obaveza

Ne žele svi muškarci samo seks bez obaveza, pa čak i oni koji ga žele, ne žele nužno samo to. "Kao i mnoge druge osobine, pojačan interes za seksom varira naširoko među muškarcima i ženama", kaže doktorka i seksologinja Zana Vrangalova. "Neki muškarci nisu zainteresovani za takav seks. Neki su zainteresovani u određenim životnim situacijama. Važno je zapamtiti da samo zato što osoba ima usputni seks ne znači da nije zainteresovana za ljubav i vezu. Jedno ne isključuje drugo i lako je moguće da osoba želi oboje.

Muškarci nemaju biološki sat

"Oba pola grade partnerske zajednice, oba se zaljube, oba žele decu - posebno pre 40. godine", objašnjava biološki antropolog dr Helen Fišer.

Velika stopala - veliki penis

Ne postoji apsolutno nikakav dokaz da je veličina cipela (ili veličina šake ili nosa) pouzdani pokazatelj veličine "paketa". "To su sve urbane legende", kaže dr Stiven Snajder, seksualni terapeut.

foto: Profimedia

Muškarci se boje obaveza

"Muškarci svoju partnerku žele da predstave prijateljima i porodici pre nego što to rade žene, više vole maženje u javnosti i žele, opet pre nego žene, zajednički život. Zašto onda društvo muškarce prikazuje kao one koji se boje obaveze? Neki krivicu za to prebacuju na ideju da su muškarci jednostavno stvoreni da šire svoje seme, ali to zavisi od toga u kojoj fazi života se on nalazi.

Muškarci ne mogu da glume orgazme

Mislite da su devojke jedine sposobne da glume orgazam, ali ne! I momci to mogu. Uvrežen mit da muškarci uvek dožive orgazam, može im stvoriti prilično jak pritisak, objašnjava dr. Snajder.

foto: Profimedia

Muškarci uvek dožive orgazam tokom seksa

Ne samo da se neki muškarci muče s doživljavanjem orgazma, nego postoji i odložena ejakulacija. Muškarci se baš ne mogu tako lako zadovoljavati dok su u vama s obzirom na to da se najoset­ljiviji deo penisa nalazi blizu samog vrha. Ono što mnoge žene ne znaju jeste da odložena ejakulacija (i drugi oblici erektilne disfunkcije koji mogu biti prouzročeni antidepresivima, stresom i alkoholom) može uticati i na mlađe muškarce. Istraživanje iz 2013. godine pokazalo je da 26 posto muškaraca s erektilnom disfunkcijom ima manje od 40 godina. Muškarci razmišljaju o seksu svakih 7 sekundi

Razmišljati o seksu svakih 7 sekundi ne samo da bi stvorilo seksualno opsednute muškarce, nego i prilično ozbiljno poremećene. Srećom, istina je puno umerenija. Mlađi muškarci, očekivano, razmišljaju o seksu malo više. Istraživanje iz 2011. u kom su sudelovali muškarci u dobu od 18 do 25 godina beleži da im misli skrenu na seks u proseku 19 puta dnevno. Što je još uvek daleko, daleko manje od 8000.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Cosmopolitan.hr, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track