4 SAVETA VRHUNSKIH ŠMINKERA KOJE NIPOŠTO NE TREBA DA POSLUŠATE! Obiće vam se o glavu: Nećete znati šta ćete sa sobom OD MUKE!
Foto: Profimedia

OTKRIVAMO

4 SAVETA VRHUNSKIH ŠMINKERA KOJE NIPOŠTO NE TREBA DA POSLUŠATE! Obiće vam se o glavu: Nećete znati šta ćete sa sobom OD MUKE!

Žena -

Brojne tajne profesionalnih šminkera isplivale su u javnost i dame širom sveta već dugo uspešno ih primernjuju, kako za posebne prilike pa tako i za one manje posebne.

Međutim, ukoliko se svakodnevno koristite pojedinim trikovima koji nisu "osmišljeni" za dnevne varijante, naneće vam više štete nego koristi.

Ova četiri saveta vrhunskih šminkera nemojte uzimati zdravo za gotovo!

Budite sigurni - važnije je izgledati prirodno, negovano i brinuti o svojoj koži nego je svakoga dana pokrivati jakim slojevima šminke.

1. Stavite šminku i na vrat

Umesto da "šarate" vrat, bolje je da se potrudite da odaberete pravu nijansu pudera odnosno onu koja je identična sa vašim dekolteom. Razvlačenje pudera na vrat će vam upropastiti sve okovratnike, kragne, šalove. Ovo treba koristiti samo u situacijama kada osoba zna da će biti fotografisana i kada su joj otkriveni dekolte i ruke, ili ima reakciju neku na tremu pa je zbog snimanja potrebno "umiriti" kožu.

2. Ne plašite se malo boje

Plavo, zeleno, žuto, pink... to "malo boje" nikada ne znači zaista malo, a i ako niste sami po sebi stilizovani na poseban način, stilski transgresivni, nemojte ni preterivati u bojama i stilovima šminke. Izgledaćete veštački, kao u maminim štiklama.

3. Koristite sprejeve za fiksiranje šminke

Skoro su svi sprejevi za fiksiranje bazirani na alkoholu. U ga često ima više od same vode. To izuzetno isušuje kožu, što nije problem za šminku u posebnoj prilici, ali na duge staze fiksatori oštećuju lice.

4. Pravite slojeve boje na usnama zbog postojanosti

Balzam plus korektor plus puder u prahu plus karmin plus sjaj za usne - već zvuči kao torta? Što i jeste. Izgleda teško i oseća se još teže. Bolje je i popraviti karmin na svaka četriri sata, nego imati na usnama lepljivu masu.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Elle.rs/Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track