Najnovije vesti

NAMAZALA ZAGORELU ŠERPU BRAŠNOM I SODOM BIKARBONOM PA JE UMOTALA FOLIJOM: Ostavila je ZAGORELI LONAC tako preko noć, a kad je videla šta je dobila, ZANEMELA
Foto: Profimedia

SUPER TRIK

NAMAZALA ZAGORELU ŠERPU BRAŠNOM I SODOM BIKARBONOM PA JE UMOTALA FOLIJOM: Ostavila je ZAGORELI LONAC tako preko noć, a kad je videla šta je dobila, ZANEMELA

Žena

Zagorela šerpa ili tiganj je noćna mora svake doamćice. 

 

Međutim rešenje postoji, i ono je zapravo vrlo jednostavno i ne podrazumeva beosmučno ribanje žicom. Sve što vam je potrebno za prvu soluciju, a ima ih dve, jeste tableta za mašinsko pranje sudova ili u krajnjem slučaju prašak za veš.

 

Napunite vodom posudu u kojoj vam je zagorela hrana ili sa koje ne možete da skinete tvrdokorne fleke i ostatke hrane, pa je stavite na ringlu na tihu vatru.

Potom ubacite jednu tabletu praška za mašinsko pradnje sudova (mogu da se kupe i na komad u pojedinim radnjama), a ukoliko je nemate može da posluži i kašika običnog praška za pranje veša.

foto: Pritnscreen


Ostavite šerpu (tepsiju, tiganj) na ringli od 10 do 15 minuta, sve dok se komadići hrane skoreli deo ne podignu. Ako je stanje i dalje kritično, ponovite postupak i vaša posuda će biti kao nova! Potom je operite na uobičajen način.

 

Postoji još jedan način da vratite "život" svojoj posudi - namažite je mešavinom malo brašna, soli, sode bikarbone i deterdženta za pranje sudova, pa prekrijte plastičnom folijom i ostavite tako da odstoji preko noći.

 

Ujutro će se zagoreli delovi hrane razmekšati, pa će ribanje ići daleko brže i jednostavnije.

foto: Profimedia

Kurir.rs/žena/Foto Profiedia

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...