Najnovije vesti

MISLITE DA SU DRUGI SREĆNIJI, VOLJENIJI, BOLJE SE ZABAVLJAJU OD VAS? Vreme je da prestanete da se upoređujete, pomoći će vam ovih 9 koraka!
Foto: Profimedia

LAKO JE

MISLITE DA SU DRUGI SREĆNIJI, VOLJENIJI, BOLJE SE ZABAVLJAJU OD VAS? Vreme je da prestanete da se upoređujete, pomoći će vam ovih 9 koraka!

Žena

Mislite da se svi drugi bolje zabavljaju, snažnije vole i imaju više seksa od vas, a možda je krajnje vreme da se skinete s programa večnog upoređivanja s drugima. Evo kako!

 

1. Osvestite mehanizam upoređivanja

 

Odmalena smo naučeni da se upoređujemo, da nas ocenjuju, da pišemo testove pa često nismo ni svesni da se taj mehanizam pali automatski.

 

foto: Profimedia

2. Zaustavite se

 

 I nemojte se ljutiti jer ste se počeli da se upoređujete, radujte se da možete da kažete: "Stop!"

 

3. Pronađite razlog

 

Pitajte se zašto to radite. Nedostaju li vam potvrda, nežnost, uspeh, zahvalnost, vrednovanje? Što ste iskreniji, lakše ćete pronaći zamenu.

 

4. Radujte se s drugima

 

Brzo ćete uvideti da se lakše veseliti nego mrgoditi i da je dobro raspoloženje i te kako zarazno.

 

foto: Profimedia

5. Fokusirajte se na svoje jake strane

 

Umesto da se zamarate manama, koncentrišite se na svoje vrline i budite ponosni na svoje uspehe i vrline.

 

6. Upoređujte se samo sa sobom

 

Naravno da svi želimo napredak u životu, ali nema smisla upoređivati se s drugima, posebno slavnima jer ćete odmah postati nerealni i frustrirani.

 

7. Putovanje, ne hijerarhija

 

Ako zamislite svoj život kao putovanje, zašto ne biste izradili album, tj. knjigu uspeha u koju ćete upisati sve stvari, osobine i situacije na koje ste silno ponosni. I zaboravite na ocene u stilu dobar-loš.

 

foto: Profimedia

8. Ne želite drugima zlo

 

Jeste li čuli za fenomen spontanih zaključaka? E, to vam je kada o nekome govorite loše, a vaš sagovornik zapamti samo to da ste vi osoba koja o nekome govori nešto loše.

 

9. Prihvatite nesavršenstvo

 

Željeti poboljšanje realističan je i hvale vredan cilj, ali sanjati o tome da postanete savršeni podjednako je zabrinjavajuće kao da želite da prođete ispod duge.

 

foto: Profimedia

Kurir.rs/Cosmopolitan.hr, Foto: Profimedia

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...