Najnovije vesti

FILMOVI SU VAM USADILI POGREŠNU PREDSTAVU O LJUBAVI: Psiholozi otkrivaju kako treba da se ponašate u VEZI  da bi ona POTRAJALA!
Foto: Profimedia

ODUŠEVIĆETE SE

FILMOVI SU VAM USADILI POGREŠNU PREDSTAVU O LJUBAVI: Psiholozi otkrivaju kako treba da se ponašate u VEZI da bi ona POTRAJALA!

Žena

Mnogi parovi na početku veze najviše vremena provode jedno s drugim te zaboravljaju na ljude s kojima su inače provodili vreme. 

"Filmovi često promovišu ideju da partneri jedno u drugom moraju naći najboljeg prijatelja te da jedno drugom moraju biti sve u životu", kaže psiholog Irin Levin dodajući da ovo ne treba primenjivati u vezama. Ona ističe da je sebično očekivati od vašeg partnera da igra sve uloge koje su vama potrebne u životu. On ne može biti i vaš partner, najbolji prijatelj, savetnik i slično. "Postoje neke stvari koje možemo govoriti samo prijateljima. Da ste slobodni, govorili biste ih samo vašim prijateljima, a ne partneru. Tako uradite i sada, nije neophodno da sve probleme "istresate" svojoj boljoj polovini", kaže Levin.

foto: Profimedia

Iako je zabavno izlaziti u parovima, a na taj način možete u isto vreme boraviti i s prijateljima i sa partnerom, potrudite se provoditi vreme s prijateljima bez partnera. Družite se "jedan na jedan" te dajte vremena partneru da i on uradi isto sa svojim prijateljima. Nemojte dopustiti da činjenica da ste u vezi promeni vaše odnose s ljudima koje ste znali pre svega toga. Brojna istraživanja pokazuju da osobe koje imaju hobi i zanimacije izgledaju zanimljivije i osećaju se sigurnije u sebe. Jednostavno je, ukoliko vežete sve aktivnosti i ceo vaš životni fokus na vašeg partnera, kada prekinete doživećete to jako teško. Međutim, ukoliko imate zanimaciju koja vam odvlači pažnju, osećaćete se bolje i sigurnije. Eksperti tvrde da nikada ne treba pokušavati saznati sve o partneru te da uvijek treba provesti jednu ili dvije noći u sami svom stanu, čak i ako ste u veoma ozbiljnoj vezi. Ako niste počeli da živite zajedno, ne provodite sve svoje vreme kod vašeg partnera, jer to unosi monotoniju u vezu.

foto: Profimedia

"Možete proveriti da li vaš partner ima potrebu da vas kontroliše tako što ćete mu reći da vam je potrebno vreme u kom ćete se isključiti od svega. Ako reaguje na ružan način, to znači da nešto nije uredu. Slična stvar važi i za izlaske s vašim prijateljima bez partnera, ukoliko mu to smeta, to je veliki minus i ne treba ga ignorisati", kaže Levin. Zaključila je priču izjavom kako u vezi treba funkcionisati onako kako ste funkcionisali i pre nego je započela. To, naravno, ne znači da možete viđati druge ljude nego da treba zadržati svoje hobije, prijatelje i zanimanja te da zbog veze ne treba menjati karakter i navike.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Cosmopolitan, Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...