Najnovije vesti

SVI ŽELE USPEŠAN BRAK, A MALO KO SE ZAISTA TRUDI: Sada je otkriveno koja stvari ZLATA VREDI u odnosu muškarca i žene! Probajte!
Foto: Profimedia

PRAVA LJUBAV

SVI ŽELE USPEŠAN BRAK, A MALO KO SE ZAISTA TRUDI: Sada je otkriveno koja stvari ZLATA VREDI u odnosu muškarca i žene! Probajte!

Žena

Kad nekoga volite, treba slušati i šta vam govore vaši roditelji i prijatelji o njemu jer oni vide ono što vi trenutno ne možete videti, a kasnije to nećete moći da ignorišete, savetuje Geri Čapman.

 

Pisac je pre mislio da je izvinjenje znak slabosti, no danas shvata da je to znak snage.

 

"Pravi muškarac prihvata odgovornost za svoje greške i zna da se izvini. Ista stvar važi i za žene. Kad se ispričate i priznate svoje greške, pokazujete da ste zreli. Ne možete imati dobar i uspešan brak pre nego što naučite da se izvinite, ali i oprostite tuđe greške. Povremeno će vam te greške koje su vas povredile pasti na pamet, ali ne morate se zbog toga osećati loše. Oprostiti znači da tuđu grešku ne koristite protiv njega", objašnjava autor.

 

foto: Profimedia

Dodaje i da je čest problem u braku novac.

 

"Najbolje je da pitanje novca rešite pre braka. Morate se dogovoriti koliko ćete trošiti i da ste oboje zadovoljni dogovorenim iznosom. U protivnom će pitanje novca biti uzrok vaših svađa. Jednako tako, morate se dogovoriti i oko štednje novca. Neki ljudi svaki mesec sa strane stavljaju novac, a drugi ne štede uopšte i ironično, obično u braku završe baš ta dva tipa ljudi. Dogovorite se koliko novca ćete mesečno odvajati za štednju i za šta uopšte štedite", savetuje autor i ističe da, osim o novcu koji imate, budete iskreni o onome koji dugujete.

 

foto: Shutterstock

Napominje i da je pre braka važno dobro upoznati roditelje svog partnera i to kako oni međusobno funkcionišu.

 

"Odnos između roditelja je "model veze" prema kom je on odrastao, pa je moguće da će ga oponašati i ponašati se prema onome što je naučio u domu. Kad se venčate, niste venčani samo jedno za drugo nego i za svoje porodice", pojasnio je on.

 

foto: Profimedia

Kurir.rs/24sata.hr, Foto: Profimedia

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...