Najnovije vesti

3 NAMIRNICE KOJE HITNO TREBA PRESTATI DA JEDEMO: Mislimo da su zdrave, a zbog njih se brzo gojimo
Foto: Shutterstock

Ako želite brzo da smršate

3 NAMIRNICE KOJE HITNO TREBA PRESTATI DA JEDEMO: Mislimo da su zdrave, a zbog njih se brzo gojimo

Žena

Tek krajem zime mnogi počnu da razmišljaju o promeni režima ishrane, vežbanju i korigovanju navika kako bi se rešili viška kilograma

Ako želite da izgubite kilograme, postoji dugačak spisak namirnica koje treba izbegavati, ali mi smo izdvojili tri. Jedna od namirnica koju treba izbegavati u procesu mršavljenja jeste beli hleb, kao i bele testenine. Belo brašno sadrži puno kalorija i ugljenih hidrata, a malo vlakana i proteina. Zato umesto belog hleba i klasičnih makarona, jedite pecivo i testenine napravljene od integralnog pšeničnog brašna, brašna od integralnog pirinča ili ražanog brašna. Jedna od velikih zabluda tokom procesa mršavljenja jeste da hleb treba zameniti belim pirinčem. Pirinač ima malo masnoća, ali mu nedostaju dve važne materije za mršavljenje - vlakna i protein.

 

Istraživanja sprovedena 2016. godine pokazala su da konzumiranje pirinča značajno utiče na pojavu gojaznosti kod žena. Takođe, beli pririnač ima visoki glikemijski indeks, što znači da podiže nivo šećera u krvi. Tokom dijete beli pirinač zamenite integralnim pirinčem, zdravom kinoom ili karfiol pirinčem. U mnogim dijetama se kao grickalice preporučuje kandirano voće, ali to je velika greška i zabluda. Sveže voće sarži vlakna,hranljive materije i malo kalorija, dok suvo voće sadrži manje vode, puno je fruktoze, ima više šećera i kalorija. Iako je sušeno voće bolja opcija od kolača i nezdravih slatkiša, ukoliko želite značajno da skinete masne naslage, jedite sveže voće za užinu i smanjite dnevni unos kalorija, , piše Lovesensa.

 

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...