KADA POGREŠNO SKIDATE ŠMINKU SA LICA MNOGO JE GORE NEGO UOPŠTE JE NE SKINUTI: Stručnjaci savetuju 8 zlatnih pravila i KOŽA ĆE VAM BITI ZAHVALNA!
Foto: Shutterstock

budite nežni

KADA POGREŠNO SKIDATE ŠMINKU SA LICA MNOGO JE GORE NEGO UOPŠTE JE NE SKINUTI: Stručnjaci savetuju 8 zlatnih pravila i KOŽA ĆE VAM BITI ZAHVALNA!

Žena -

Ako svake večeri uredno skidate šminku i čistite lice, čestitamo, jer radite pravu stvar, ali i tu budite oprezni, jer ako ne koristite odgovarajuće tehnike čišćenja, možete biti izloženi riziku od izbijanja bubuljica, oštećenja kože, pa čak i preranog starenja kože.

Pogrešna tehnika čišćenja lica mnogo je gora od neskidanja šminke s lica. Posledice su iste - zapušene pore, bubuljice, osetljiva i suva koža. Ali, što je još gore, šminka se taloži duboko u porama i naglašava već postojeće bore. Bolje je uopšte se ne šminkati nego je ne skidati s lica.

Evo nekih važnih koraka vezanih za čišćenje lica koje preporučuju stručnjaci:

Umivate lice samo vodom: Voda ne uklanjanja prljavštinu na bazi ulja poput šminke i viška sebuma, a pranje vrućom vodom može da isuši kožu.

Grubo trljate kožu: Uvek treba biti nežan prema koži. Ona ne sme da se trlja i riba. Treba izbegavati jake pilinge, a nakon čišćenja i pranja lica na peškiru ne bi trebalo da bude mrlja.

Svakodnevni piling lica: To čini više štete nego koristi i potpuno je nepotrebno, a koža nakon njega može postati previše osetljiva.

Koristite običan sapun: On može s lica skinuti njegova prirodna ulja, ostavljajući kožu suvom i zategnutom i narušava prirodnu pH vrednost kože. Umesto njih koristite pene za vaš tip kože.

Čistite lice samo ujutro: Tokom spavanja bakterije se s jastuka mogu preneti na lice, isto kao i ulja i masnoća s kose. Zato je jako bitno ujutro oprati lice.

Perete lice samo uveče: Pranje lica pre spavanja je neophodno. Šminka, sebum, bakterije i prljavština skupljaju se na licu tokom dana, zato je noćna nega obavezna.

Umivate se pretoplom vodom: Preterano vruća voda isušuje lice i uništava osetljivo tkivo i kožu lica.

Koristite bilo koje sredstvo za čišćenje: Bitno je pronaći sredstvo koje odgovara vašem tipu kože.

foto: Shutterstock

Kurir.rs / Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track