UPALJENA KOST NA TABANIMA: Evo šta treba da uradite ako imate PETNI TRN i želite da se rešite bola!
Foto: Promo

UPALJENA KOST NA TABANIMA: Evo šta treba da uradite ako imate PETNI TRN i želite da se rešite bola!

Žena -

Kada dođete u određene godine ili vam je posao takav da bezobzira na njih stalno stopala izlažete naporu, može se desiti da dođe do puknuća vezivnih niti u peti, što izaziva neprijatan osćej trnjenja, upalu i bol u peti, odnosno ono što zovemo petni trn.

Za koga je karakteristična ova bolest? Za one koji:

  • Nose obuću sa lošom potporom za stopalo
  • Često nose previsoke štikle
  • Imaju ravne tabane
  • Dugo stoje ili dugo hodaju
  • Za stare osobe od kojih češće oboljevaju žene, iako ne zaobilazi ni muškarce

Bol koji izaziva petni trn može da bude izuzetno oštar i da ometa u obavljanju dnevnih rutina. A najjači bol je ujutru kada stopala još uvek nisu zagrejana i uveče kada počnu da se „hlade“.

foto: Promo

Iako nekima deluje bezazleno, petni trn može izazvati hroničnu bol u peti ako se ne leči na vreme. A to može izmati ozbiljne posledice: može doći do promene hoda, pa samim tim i do dodatnih problema ne samo sa stopalom, već i sa kolenima, kukovima, leđima.

Da li se petni trn operiše?

Da, može da se operiše ako bol postane toliko stalan i nepodnošljiv. Ali negativna strana operacije je ta što stopalo može oslabiti nakon zahvata i što nakon operacije nećete moći da hodate i da samim tim obavljate svakodnevne poslove normalno.

foto: Promo

Potrebno je da imate nešto što će izvršiti blagu kompresju na ovaj deo stopala, što će poboljšati cirkulaciju i na taj način sprečiti upalne procese, bol i trnjenje. Da li tako nešto postoji? Da, čarape ANTI-FATIGUE! Kakve su to čarape?

To su čarape za kompresiju predviđene između ostalog za kompresiju petnog trna koje omogućavaju brzo oslobađanje od bola u peti i potpetici, natečenih stopala, zglobova i brojnih drugih neprijatnih osećaja u ovom delu noge. Ove čudesne čarape pružaju stepenastu kompresiju, od skočnog zgloba pa sve do prstiju. Poboljšavaju cirkulaciju, a time i eliminišu osećaj hladnoće i trnjenja u nogama.

foto: Promo

Anti-Fatigue čarape imaju ergonomski dizajn da bi se prilagodile obliku stopala i omogućile preciznu distribuciju pritiska. Lagani materijal neće ometati vašu mobilnost naročito kada ste na poslu ili radite vežbe.

Ove čarape za nošenje su dizajnirane za svakodnevnu upotrebu, bilo da se opuštate kod kuće ili ste u pokretu. Nošenje se preporučuje ne samo onima koji već imaju problem, nego svima onima čije aktivnosti i čija priroda posla lako mogu dovesti do nastanka petnog trna. To su naročito oni koji dugo stoje: nastavnici, prodavači, frizeri, medicinske sestre ili bilo ko drugi koji mora dugo vremena da provede na nogama.

foto: Promo

Čarape su napravljene od tkanine koja ne izaziva da vam se noge znoje više nego inače i nema neprijatnih mirisa. Mogu da se nose sa nekim drugim običnim čarapama, cipelama, papučama, čizmama, ulošcima, pa i dok bosi ili u papučama šetate po kući.

Ako se pitate gde možete da ih kupite, imajte na umu da ih OVDE ili pozivom na broj 011/6 888 999 možete poručitin po odličnoj ceni od samo 790 din za 1 par!

(Promo - tekst / Foto: Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track