HRSKAVA KORICA, SOČNO MESO... A SVE SE SPREMA LAKO I U RERNI! Hit jagnjetina na mediteranski način će vas oduševiti!
Foto: Youtube screenshot

OBRADUJTE NEPCE

HRSKAVA KORICA, SOČNO MESO... A SVE SE SPREMA LAKO I U RERNI! Hit jagnjetina na mediteranski način će vas oduševiti!

Žena -

Ostrvaska jagnjetina, odnosno ona koja pase uz more, smatra se najkvalitetnijom. Ukoliko imate prilike nabavite ovo meso bogato jodom i u nekoliko koraka pripremite pečenje na rimski način koje vašim gostima neće dozvoliti da ustanu od stola dok ne pojedu sve!

foto: Profimedia

Sastojci:

1 kg mlade jagnjetine

1 kašika seckanog ruzmarina

4 fileta slanih inćuna

800g mladog krompira

15 crnih očišćenih maslina

so i biber

4 čena belog luka

200ml suvog belog vina

100ml belog vinskog sirćeta

80g sušenog paradajza

ekstra devičansko maslinovo ulje

Priprema:

Komade jagnjetine posolite, prelijte s malo maslinovog ulja i stavite da se peče sa svih strana u ugrejanoj rerni 20-tak minuta, da dobije koricu. Za to vreme krompir ogulite, operite, narežite na četvrtine, rasporedite ga po dnu vatrostalne posude, posolite i dodajte sušeni paradajz, polovinu seckanog ruzmarina, dva čena belog luka, prelijte s malo maslinovog ulja i pomešajte.

Preko krompira složite komade mesa, prelijte belim vinom, posolite i stavite u prethodno zagrejanu rernu na 200 C. Za to vreme filete inćuna iseckajte i stavite u činiju, zatim sipajte sirće, iseckajte i sipajte preostali beli luk, dodajte seckani ruzmarin i masline i pomešajte sastojke.

Nakon 50 minuta pečenja, dobijenim prelivom prelijte meso i pecite još 5 minuta.

foto: Youtube screenshot

Kurir.rs/Finirecepti/Foto: Youtube screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track