NIKAKO NE BACAJTE VODU U KOJOJ STE KUVALI JAJA: Evo za šta je ona dobra, ali prvo je DOBRO ohladite!
Foto: Profimedia

FENOMENALAN trik

NIKAKO NE BACAJTE VODU U KOJOJ STE KUVALI JAJA: Evo za šta je ona dobra, ali prvo je DOBRO ohladite!

Žena -

Kada u narednom periodu budete kuvali jaja, nemojte prosuti vodu u kojoj ste ih kuvali! Ona može koristiti ni manje ni više nego vašim biljkama!

Naime, biljke vole kalcijum! A njega ima dosta u vodi od kuvanja jaja. Kalcijum pomaže da se održi dobra pH-vrednost zemlje.

foto: Profimedia

Neutralna zemlja, koja ima pH vrednost između 6,0 i 6,5 – nudi biljkama idealnu okolinu za uzimanje hranjivih materija koje su potrebne za rast i razvoj. Osim toga, kalcijum doprinosi čvrstoći biljke.

Važno je da vodu u kojoj ste kuvali jaja ohladite na sobnoj temperaturi pre nego što njom zalijete biljke!

foto: Profimedia

Kurir.rs/Lepaisrećna/Foto Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja