Običaji na veliki praznik

IZABERITE NAJJAČE JAJE IZ VASKRŠNJE KORPE: Ovako ćete biti apsolutni pobednik u tucanju jajima, a evo koja SIMBOLIKA se krije iza ove borbe (KURIR TV)

Žena -

Vaskrs je najveći hrišćanski praznik. Toga dana je Isus Hristos vaskrsao iz mrtvih, pobedio smrt i svim ljudima, od Adama i Eve do poslednjeg čoveka na zemlji, darivao večni život.

Ovom prazniku se najviše raduju deca jer se danas kucaju jajima i svi se takmiče i priželjkuju da izaberu najtvrđe jaje.

Kako izabrati najtvrđe jaje

Iskustvo je pokazalo je da su manja i špicastija jaja jača, pa zato kada prebirate po vaskršnju korpi, tražite takvo. Jaje na dodir treba da bude grubo i da nema glatku ljusku.

foto: Kurir

Međutim, kako domaćice za šaranje jaja uglavnom koriste ona najsvežija, moguću pobedu u tucanju doneće vam jaja koja su stara nekoliko nedelja. Jaja su naslabija na mestu gde im se stvorio vazdušni džep.

I tokom tucanja postoje trikovi. Prste držite što bliže vrhu jajeta, a trik je u tome da pokušate da budete što nežniji u tucanju od svog protivnika. Ili gledajte da vas protivnik pogodi u prst, a ne u jaje.

Prema verovanju, onaj ko pobedi imaće više sreće u naredni godinu dana.

Kurir.rs/Foto Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track