SAMO ZA ONE KOJI NE VOLE LUK: Zbog ove male izmene u receptu ćete krompir salatu jesti SVAKI DAN!
Foto: Profimedia

SLUŽITE JE HLADNU

SAMO ZA ONE KOJI NE VOLE LUK: Zbog ove male izmene u receptu ćete krompir salatu jesti SVAKI DAN!

Žena -

Krompir salatu mnogi izbegavaju zbog jakog mirisa luka. Iz tog razloga, posebno oni koji luk ne vole, ovu salatu spremaju na malo drugačiji način.

Sastojci:

1 kg krompira

1 veći krastavac (oko 250 gr)

suvi začin

sirće

senf

brašno

maslinovo ulje (može se izbaciti u dane posta)

mirođija

peršun

Priprema:

Obarite u slanoj vodi oljušten krompir isečen na kolutove ili kockice po želji. Par kolutova izgnječite, dolijte vodu od kuvanja i razmutite kašičicu brašna pa zakuvajte sa suvim začinom.

Kad se ohladi, u preliv dodajte jabukovo sirće i senf po ukusu. Oljuštite i isecite krastavac, pomešajte sa ohlađenim krompirom i prelivom, dodajte peršun, mirođiju, so i biber po ukusu, kao i maslinovo ulje.

Dobro rashladite, pa servirajte dekorisano režnjevima zelene paprike i kolutovima paradajza.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Lepaisrećna/Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track