SAMO ŠTO STE OPRALI VEŠ, A OSEĆA SE KAO DA NISTE? Evo zašto odeća neprijatno miriše kad je izvadite iz mašine i kako da rešite PROBLEM!
Foto: Profimedia

SAVET

SAMO ŠTO STE OPRALI VEŠ, A OSEĆA SE KAO DA NISTE? Evo zašto odeća neprijatno miriše kad je izvadite iz mašine i kako da rešite PROBLEM!

Žena -

Sigurno vam se desilo da zaboravite da izvadite veš iz mašine za pranje, pa da on primi neprijatan miris, ali nekada se to dogodi i kada je rublje tek oprano.

Evo koji su mogući razlozi i kako ih rešiti:

Ne preterujte s deterdžentom

Prilikom pranja rublja treba da se vodite onim "manje je više" jer prevelika količina deterdženta za pranje rublja ili omekšivača može izazvati sasvim suprotan efekat od željenog pa veš može da primi neprijatan miris.

Ako vam se često događa da promašite dozu, nabavite deterdžent uz koji ćete dobiti dozer, a potrebna količina je obično navedena na pakovanju. Isto tako, možete se odlučiti za deterdžent u kapsulama. Za doziranje omekšivača možete koristiti čep.

foto: Profimedia

Očistite unutrašnjost za pranje veša

Takođe je moguće da vam unutrašnjost mašine za pranje rublja nije čista pa se ta prljavština, gljivice i bakterije prenesu na vaše tek oprano rublje. Vlage i gljivica se možete rešiti tako da u prazan bubanj dodate malo jabukovog sirćeta ili sode bikarbone i uključite pranje s praznom perilicom.

Pobrinite se da vam je čista fioka u koju stavljate deterdžent i omekšivač jer je moguće da su se baš tu skupili ostaci. Najbolje bi bilo da je izvadite, potopite u vrućoj vodi, očistite i nakon toga dobro osušite. Takođe, očistite gumu na vratima.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Index.hr, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track