NIJEDAN NEMA VEZE SA HRANOM: Postoji 7 drugih načina kako možete da koristite ŠEĆER!
Foto: Profimedia

SAVETI

NIJEDAN NEMA VEZE SA HRANOM: Postoji 7 drugih načina kako možete da koristite ŠEĆER!

Žena -

Osim što se šećer koristi kod zaslađivanja hrane on može biti izvrstan i izvan kuhinje, ovo su neki od načina kako ga možete koristiti.

Cveće

Nahranite svoje cveće dodajući prstohvat šećera u vazu ne bi li ono duže ostalo lepo. Ono pretvara ugljenhidrate u energiju, pa će vam na taj način duže ulepšavati dom.

Mrlje

Ako je vaša majica došla u kontakt s uljem, kafom, blatom i sl., šećer će se pokazati kao izvrstan odstranjivač mrlja. Napravite smesu tako što ćete pomešati pola šoljice šećera s četvrtinom šoljice tople vode, utrljajte pastu u mrlju i pustite da ostoji tokom noći. Ujutru normalno isprerite.

foto: Profimedia

Previše začina

Ako vas peče jezik jer ste pojeli nešto previše pikantno, uzmite malo šećera i olakšajte tegobe.

Piling

Želite da vaše usne budu mekane, a da ne potrošite novac na piling za usne? Ovo rešenje ne samo da je prirodno, već će vaše usne biti najmekše ikad.

Pomešajte dve kašike šećera, jednu kašiku kokosovog ili maslinovog ulja, jednu četvrtinu kašike meda i tri do četiri kapi eteričnog ulja mente. Pastu utrljajte po usnama pa isperite.

foto: Profimedia

Borba protiv komaraca

U slučaju uboda insekta napravite pastu mešanjem šećera i vode u razmeri 3:1. Na očišćenu ranu nanesite pastu, obmotajte zavojem i ostavite da deluje pola sata.

Neželjeni mirisi

Vaš stan nema prijatan miris? Osim osveživača vazduha, pomoći vam može i šećer. Stavite kašiku šećera u činiju i kuvajte dok se šećer ne otopi. Ceo stan mirisaće vam na karamelu.

Masne ruke

Pre nego što masne ruke operete sapunom, protrljajte ih kroz šećer.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Net.hr, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track