ISTORIJSKI MOMENTAT U CRKVI SVETOG MARKA: Prvi put su se  u ovoj svetinji venčali Kinez i Kineskinja, pogledajte kako su izgledali! (FOTO)
Foto: Beoinfo

ZAKLELI SE NA VERNOST

ISTORIJSKI MOMENTAT U CRKVI SVETOG MARKA: Prvi put su se u ovoj svetinji venčali Kinez i Kineskinja, pogledajte kako su izgledali! (FOTO)

Žena -

Par iz Sijana, Jang Ksi Ran (36) i Li Ju (35) venčali su se u Crkvi Svetog Marka u Beogradu, što se desilo prvi put u istoriji ovog hrama.

Mladenci su se venčali po pravoslavnim kanonima, a mlada je nosila ručno izvezenu haljinu - šuhfu i drvene cipele koje nose neveste u Sijanu.

"Srećan sam što mi se ispunila želja da se sa budućom suprugom najpre krstim, a potom i da se venčamo po pravoslavnom obredu. Poželeo sam to još pre desetak godina dok sam prvi put prisustvovao crkvenom venčanju dvoje Srba. Žao mi je samo što našem predivnom venčanju nisu prisustvovali roditelji. Nisu mogli da dođu. Ali, naš brak je velika sreća za naše porodice i oni su to u Sijanu već obeležili na svoj način. Mi ćemo im već sutra poslati fotografije i snimak venčanja na ce-deu. Siguran sam da će uživati i biti ponosni kada budu gledali", rekao je ponosni mladoženja, koji je sa roditeljima trgovcima, došao 1998. godine u Srbiju i od tada, kako kaže, sa našim narodom deli dobro i zlo. Kada su se njegovi roditelji vratili u Kinu, on je ostao u Beogradu i sada radi kao prevodilac, a kada je kršten dobio je ime Goran.

Par koji se venčao na Tašmajdanu planira u Srbiji i da odgaja svoju decu.

Kurir.rs/Novosti, Foto: Beoinfo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track