Najnovije vesti

NE MOŽETE DA SE OPORAVITE OD NESUĐENE LJUBAVI ILI RASKIDA VEZE? Ove 3 strategije će vam pomoći da sve lakše PREBOLITE!
Foto: Profimedia

ISTRAŽIVANJE POTVRĐUJE

NE MOŽETE DA SE OPORAVITE OD NESUĐENE LJUBAVI ILI RASKIDA VEZE? Ove 3 strategije će vam pomoći da sve lakše PREBOLITE!

Žena

Naučno istraživanje pokazuje  da postoje tri načina kako da lakše prebolite raskid.

Istraživnaju je pomoglo 24 osobe u godinama od 20 do 37, a prosečno trajanje njihove veze bilo je dve i po godine. Prva strategija je da negativno procenite bivšeg partnera

Od učesnika se tražilo da razmisle o stvarima koje im se nisu sviđale u vezi s bivšim partnerima i njihovim dosadnim navikama. Dakle, što se više ružnih stvari setite, to će vam biti lakše da prebolite partnera. Ovo se pokazalo veoma učinkovitom metodom budući da su rezultati pokazali smanjene ljubavne osećaje.

foto: Profimedia

Druga strategija je da procenite vaša ljubavna osećanja

Učesnicima su date izjave poput: "Uredu je voleti nekoga s kim više nisam". Dobili su pravila da više puta i tiho pročitaju izjavu i da pokušaju da veruju u nju. Ta metoda nije promenila osećanja, ali ih je naterala da posvete manje pažnje svom bivšem partneru.

foto: Profimedia

Treća strategija je stanje distrakcije

Tu su ispitanicima postavljana pitanja poput: "Koja vam je omiljena hrana? Zašto?" Kao što distrakcija može pomoći u smanjenju žudnje za hranom, to može pomoći i da prebolite raskid. Ova metoda nije smanjila osećanja ljubavi, ali je dobra vest da je učinila da se ljudi osećaju prijatnije. Između ove tri strategije razmišljanje o negativnim stvarima vezanim za vašeg bivšeg partnera najučinkovitiji je način da prebolite raskid, dok je distrakcija učinkovit način da se osećate ugodnije. Ove strategije takođe mogu pomoći osobama koje preživljavaju nesuđenu ljubav tj. koje su volele nekog s kim nisu bile u vezi ili kod osoba koje pokušavaju da prebole nekoga u koga ne bi smele da budu zaljubljene, dakle u nekog ko je već zauzet ili nekog ko nije njihov.

foto: Profimedia

Kurir.rs, Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...