JEDITE OVAJ HLEB KOLIKO HOĆETE I SMRŠAĆETE LAKO I BEZO: Ovo pecivo se mesi bez BRAŠNA I KVASCA! Samo jednu stvar treba da uradite da biste dobili SAVRŠEN zalogaj (RECEPT)
Foto: Profimedia

Dobro za sve dijete

JEDITE OVAJ HLEB KOLIKO HOĆETE I SMRŠAĆETE LAKO I BEZO: Ovo pecivo se mesi bez BRAŠNA I KVASCA! Samo jednu stvar treba da uradite da biste dobili SAVRŠEN zalogaj (RECEPT)

Žena -

Proteinska dijeta ograničava upotrebu ugljenih hidrata u ishrani, a pecivo od jaja, načinjeno bez brašna idealna je zamena za hleb u takvom jelovniku!

Sastojci: 3 jaja 100 grama sirnog namaza 1/2 kašičice praška za pecivo prstohvat soli

foto: profimedia

Priprema: U jednu činiju izdvojite belanca, dodajte malo soli i umutite ih u sneg. U drugu činiju stavite žumance, sir i prašak za pecivo i sve dobro izmiksajte dok ne dobijete ujednačenu, glatku smesu. U dobijenu smesu postepeno dodajte sneg od belanaca, pa ga polako i postepeno umešajte kako bi zadržao volumen. Na tepsiju raširite papir za pečenje, kašikom uzimajte smesu, pa je stavljajte na papir, ali ostavite dovoljno razmaka između peciva.

foto: Profimedia

Tepsiju stavite u zagrejanu rernu i pecite hlepčiće oko 25 minuta na 150 stepeni. Kada peciva izvadite iz rerne iznenadiće vas njihov izgled sličan kuvanom belancu, međutim ne dajte se zavarati, upravo takvi moraju da budu, ali ne i zadugo. Naime, nakon što se u potpunosti ohlade, peciva je važno staviti u posudu s hermetičkim poklopcem, pa ih ostaviti preko noći. U tom periodu u potpunosti će da promene teksturu i počeće da liče na hleb. Hleb će ispasti vrlo izdašan i mekan, idealan uz saftna jela i za sendviče. Pecivo možete da napunite i slatkim namazima, pa da ga jedete i kao desert.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Zadovoljna.hr/Foto Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track