GODINE ČINE SVOJE, ALI KO KAŽE DA GRUDI MORAJU DA VISE? Stručnjaci otkrivaju 5 najboljih trikova za savršen dekolte bez odlaska pod NOŽ!
Foto: Printscreen/YT

ŽENE, PROBAJTE

GODINE ČINE SVOJE, ALI KO KAŽE DA GRUDI MORAJU DA VISE? Stručnjaci otkrivaju 5 najboljih trikova za savršen dekolte bez odlaska pod NOŽ!

Žena -

Stručnjaci su otkrili da žene mogu da zadrže čvrste grudi čak i u godinama kada se one prirodno "obese".

Postoji nekoliko trikova pomoću kojih ćete imati savršen dekolte, ali je potrebno malo truda.

foto: Profimedia

Vežbanje

Postoje vežbe koje možete dodati svom treningu kako biste poboljšali tonus prsa i ramena, što kao rezultat stvara iluziju podignutijih grudi. Sledeće vežbe izvodite u tri serije po 40 minuta:

1. Uzmite dvoručni teg i stanite raširenih nogu i spustite se prema napred iz struka. Leđa neka budu ravna, a teg podižite savijajući ramena dok ne dotakne vaš stomak. Zatim ga polako spuštajte.

2. Lezite na leđa, savijte kolena i stopala položite ravno na pod. Podignite tegove iznad prsa, zatim polako razdvajajte ruke prema spolja oponašajući let leptira, a potom ih vratite u početnu poziciju.

3. Radite sklekove tako da vam ruke stoje ravno, a šake budu u ravnini ramena. Spustite telo do nivoa u kojoj vam prsa gotovo dodiruju podlogu, a zatim se ponovo podignite.

foto: profimedia

Ishrana

Određene namirnice pomažu da zdržite kolagen, koji održava čvrstoću grudi. Jedite šargarepu, mango, krompir i breskve kako biste telo opskrbili važnim sastojkom beta karotenom. Paradajz i kukuruz šećerac pružaju zaštitni faktor koji čuva kožu od starenja tako da ona duže drži vaše grudi visoko. Izbegavajte šećer, što znači da treba da se odreknete kolača i slatkih grickalica, kao i gaziranih sokova.

Dobar izbor grudnjaka

Istraživanja su pokazala da velik broj žena nosi pogrešan kroj ili veličinu grudnjaka. Zašto je važno odabrati pravi brushalter? Njegova svrha je da grudima pruža potporu, s obzirom na to da se u njima nalazi jedan jedini mišić, a sve ostalo je vrlo osetljivo masno tkivo. To područje zahteva potporu kako se koža ne bi rastegla, stoga je ključno imati brus koji odgovara vašoj građi tela i obliku te veličini grudi.

foto: Profimedia

Zdrav životni stil

Grudi se neminovno mijenjaju s godinama jer se masno tkivo smanjuje i gravitacija čini svoje. Najveća promena događa se tokom menopauze, kada značajan pad estrogena u telu čini da se žlezde skupljaju, zbog čega grudi kreću prema dole. Pušenje cigareta uzrokuje slabljenje ligamenata, stoga je najvažniji savet da prestanete ako ste pušač. Izbegavajte velike promene težine jer su teže grudi sklonije spuštanju. Ne izlažite kožu grudi i bradavica suncu jer je to područje posebno osetljivo na UV zračenje, koje čini kožu starijom.

Hidratacija

Možete nabaviti posebne kreme za negu ženskih grudi. Važno je da koža na tom području uvek bude nahranjena i hidratizovana, zato ne zaboravljajte i na taj deo.

Kurir.rs/TheSun, Foto: Printscreen/Yt

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja