Najnovije vesti

SRCE MI JE PREPUKLO KAD SAM SAZNALA KOG JE POLA MOJE DETE: Majka je u 16. nedelji trudnoće na ultrazvuku jedva sakrila RAZOČARENJE, posle čega je morala i na TERAPIJU kod psihologa!
Foto: Profimedia

šokantno

SRCE MI JE PREPUKLO KAD SAM SAZNALA KOG JE POLA MOJE DETE: Majka je u 16. nedelji trudnoće na ultrazvuku jedva sakrila RAZOČARENJE, posle čega je morala i na TERAPIJU kod psihologa!

Žena

Sija Kuper je lični trener koji na društvenim mrežama ima oko 100.000 pratilaca i često deli scene iz svog života sa njima. Otvorena je i neposredna, pa je često osuđuju zbog sadržaja koje objavljuje. Ima dvoje dece, a ovaj put je podelila reakciju na saznavanje pola svog drugog deteta, što joj je teško palo, a kontraverznom izjavom je izazvala gomilu podeljenih komentara.

"Dobro, jeste li spremni za novosti?", pitala me je medicinska sestra. Sa oduševljenjem sam potvrdila, a onda mi je rekla kog mi je pola dete - i pala sam u očaj.

"Dečak je?", pitala sam oduševljeno.

"Ne", odmahnula je glavom, posmatrajući snimak.

"Devojčica?", pitala sam razočarano, ipak se nadajući da sam nešto pogrešno razumela.

"Da, devojčica je", rekla mi je.

Srce mi je potonulo.

U tom trenutku sam bila u 16. nedelji trudnoće. Već sam bila mama jednog slatkog dečačića i želela sam makar još jednog. Dok sam gledala u snimak ultrazvuka, snovi su mi se rušili pred očima.

Od tog pregleda nisam prestala da plačem, krijući sve od muža.

Znam šta mislite. Da sam plitka, nezahvalna i loša majka. Znam da bi trebalo samo da želim da je dete zdravo. Znam da mislite da sam sebična.

I u pravu ste. Najvažnije je da je beba zdrava. Ali ipak, da biste me razumeli, morate da znate nešto o mom detinjstvu.

Nikad nisam bila bliska sa majkom. Naprotiv, bile smo dva stranca i to smo ostale do danas. Uvek sam zavidela svoj deci iz mog okruženja na divnim majkama.

Kad se moja majka preudala i dobila sina sa mojim očuhom, naš odnos se promenio. Tad sam već bila uveliko tinejdžera. Ona me je toliko upozoravala da ne smem da budem debela da sam sa 14 godina obolela od bulimije. Govorila mi je da sam odvratna. Stalno sam bila u strahu od njenih uvreda. A u njenim napadima besa nije prezala od toga da me udari.

Zato sam se plašila ćerke. Zbog odnosa sa majkom, nikada se nisam približavala ženama. Nikad nisam imala bliske prijateljice. Mislila sam da je nemoguće biti blizak sa ženom.

Zato sam strahovala da ću uništiti život ove devojčice. Plašila sam se da će proći isto kao i ja. Uskoro sam krenula na terapiju. Posle mnogo razgovora,stvari su se poboljšale, toliko da danas o svemu mogu da govorim javno. Jer mnoge žene se ustežu da govore o tome da priželjkuju dete određenog pola. To je tabu tema, ali one moraju da govore o tome.

Svima vama imam da kažem samo jednu rečenicu, koju sam ja čula prekasno:

"Nećeš dobiti ono što želiš, već ono što ti treba"

I baš je tako, jer meni je zapravo trebala jedna devojčica koja će me konačno osloboditi straha od žena.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...