NEMOJTE DA ZAVRŠI U SMEĆU! Svi bacamo iskorišćene KESICE OD ČAJA, a ne znamo šta sve možemo da URADIMO S NJIMA, pogotovu ako imate MASNU KOSU
Foto: Profimedia

pomoć u domaćinstvu

NEMOJTE DA ZAVRŠI U SMEĆU! Svi bacamo iskorišćene KESICE OD ČAJA, a ne znamo šta sve možemo da URADIMO S NJIMA, pogotovu ako imate MASNU KOSU

Žena -

Kada popijemo šolju čaja, iskorišćena kesica čaja, naravno, završi u smeću. To se može nazvati uzaludnim rasipanjem, iz razloga što se ta kesica čaja na više načina može ponovo iskoristiti. A evo i kako.

Sudovi

Kada perete sudove, već iskorišćenoj kesici čaja možete naći primenu jer čaj ima dezinfekcioni efekat. Pomoću čaja, sudovi mogu ponovo postati sjajni i čisti. Potopite ih u sudoperu, napunite vodom i dodajte tri iskorišćene kesice čaja. Ostavite ih da odstoje tokom noći i sledećeg jutra bićete u mogućnosti da veoma lako otklonite svu prljavštinu.

foto: Profimedia

Pirinač

Ako volite pirinač, ali biste ponekad voleli da "začinite" njegov blag ukus, kesica čaja može biti od pomoći. Kada kuvate pirinač, dodajte i iskorišćenu kesicu čaja u vodu. To će dati šmek ukusu pirinča.

foto: Profimedia

Biljke

Biljke koje ukrašavaju vaš dom, takođe mogu imati koristi od čaja. Čaj ima svojstvo zaštite od gljivica i buđi. U prokuvanu vodu dodajte već iskorišćenu kesicu čaja. Kada se ohladi, zalijte biljke tom vodom.

Neprijatni mirisi

Čaj ima moć da zamaskira neprijatne mirise. Možda nije loša ideja staviti iskorišćenu kesicu čaja na dno kante za smeće ili u posudu za nuždu vaše mačke, na primer.

Kupka

Možete iskoristiti kesicu čaja kao dodatak vašoj kupki i dobićete efekat umirujuće mirisne note. Takođe, antioksidansi koji se nalaze u čaju dobri su za kožu. Za potpuni osećaj relaksacije, koristite čaj od kamilice ili jasmina.

Ujed insekata

Stavite ohlađenu iskorišćenu kesicu čaja na ujed i svrab će se momentalno umanjiti. Isti trik važi i kada izgorite na suncu.

Kosa

Ako imate problema sa učestalim mašćenjem kose, čaj vam može pomoći. U toplu vodu potopite tri do četiri iskorišćene kesice čaja i ostavite ih da odstoje pola sata. Nakon što operete kosu šamponom, prelijte kosu i "vodom od čaja" i ne ispirajte. Dodatni savet: ako koristite čaj od kamilice, a imate plavu kosu, možete je dodatno posvetleti. Brinetama se preporučuje crni čaj za bakarni sjaj kose.

Tepih

Imate predivan tepih u dnevnoj sobi, ali više ne miriše toliko lepo? Pre usisavanja, suv sadržaj kesice čaja pospite preko tepiha i ostavite da odstoji kratko.

Cipele

Na isti način kao i sa tepihom, kesica čaja vam može pomoći i sa obućom. Ostavite iskorišćenu osušenu kesicu čaja preko noći unutar cipela i neprijatni mirisi će biti prošlost.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Foto Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track