SPREMITE SE ZA KREČENJE! Ovih nekoliko SAVETA će vas spasti HAOSA i ČIŠĆENJA koje traje danima posle odlaska MOLERA!
Foto: Shutterstock

OLAKŠAJTE POSAO

SPREMITE SE ZA KREČENJE! Ovih nekoliko SAVETA će vas spasti HAOSA i ČIŠĆENJA koje traje danima posle odlaska MOLERA!

Žena -

Svim domaćicama je muka od nereda koji ostane posle krečenja, a ovako ga možete sprečiti.

1. Zaštitite utičnice

Vrata od plakara i ormara osigurajte zaštitnom krep trakom, a posebno pripazite na komode i ormariće jer se u suprotnom mogu otvoriti kad ih budete pomerali. Takođe, ovom trakom obložite i sve prekidače i utičnice kako se ne bi umazali bojom i kako voda eventualno ne bi ušla u njih.

foto: Profimedia

2. Nameštaj grupišite u centar sobe

Krečenje će ići znatno lakše ako odredite jednu prostoriju u stanu u koju ćete prebaciti sav nameštaj iz drugih prostorija. Ukoliko nemate dovoljno prostora da sve stavite u jednu sobu, gledajte da nameštaj, posebno onaj glomazniji, u svakoj sobi grupišete na sredinu.

3. Nabavite dosta najlona

Pre nego što dođe vreme za krečenje, obavezno pribavite najlon širine nekoliko metara, koji ćete razvući preko cele površine poda po čitavom stanu. Neka ovaj najlon bude deblji i jači kako se ne bi pocepao od pomeranja kanta, merdevina...

foto: Shutterstock

4. Prekrijte ormare

Kao i podove, i svaki komad nameštaja treba da prekrijete najlonom, s tim što vam za to može poslužiti i onaj tanji. Tako ćete biti sigurni da farba i kreč neće prsnuti na neku komodu ili sto i napraviti štetu. Pored najlona mogu poslužiti i stara ćebad i čaršavi.

5. Ne zaboravite prozore

Tokom krečenja često se uprljaju i zamažu i prozori i radijatori, te ih zato ne zaboravite. I njih možete prekriti tankim najlonom, samo je važno da im pratite ivice i oblik.

Priprema za krečenje će ići mnogo lakše ako na radiju ili telefonu pustite dobru muziku.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Žena/Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track