Najnovije vesti

SVE U VAMA GORI I NE ZNATE KAKO DA SE OSLOBODITE GROZNOG OSEĆAJA? Stručnjaci su dali najbolja 4 saveta da pobedite LJUBOMORU!
Foto: Profimedia

PRONAĐITE MIR

SVE U VAMA GORI I NE ZNATE KAKO DA SE OSLOBODITE GROZNOG OSEĆAJA? Stručnjaci su dali najbolja 4 saveta da pobedite LJUBOMORU!

Žena

Stručnjaci savetuju kako da promenite osobinu koju niko ne voli, a to je ljubomora.

 

1. Radite na svom samopouzdanju

 

Ljubomoru najčešće izaziva nesigurnost. Pitate se zašto se osećate nesigurno i ugroženo? Zašto se on oseća ugroženo? Mislite li možda da niste vredni nečije ljubavi? Dobro razmislite zašto osećate nesigurnost i ljubomoru. To bi trebalo da uradi i vaš partner ako je ljubomoran.

 

foto: Profimedia

2. Ne donosite zaključke ishitreno

 

Kad smo ljubomorni, često smo skloni prebrzom donošenju zaključaka i preuveličavanja stvari. Nije vam se javio? Zaboravio je da vas pozove u dogovoreno vreme? Mnogima se u tim slučajevima u glavi zavrti najgori mogući film, a često nam onda i pukne film. Međutim, to ne znači da je u krevetu s kolegicom iz računovodstva - prvo stanite na loptu, smirite se i razmislite. Duboko udahnite i brojite do deset.

 

foto: Profimedia

3. Otvoreno razgovarajte s partnerom

 

 Ako ste osetili ljubomoru, jako je važno da o tome razgovarate s partnerom. Pitajte se zašto je došlo do ljubomore? Možda postoji nešto što neko od vas oseća i smeta mu, a nije toga ni svestan. Razgovarajte o tome i pronađite kompromis.

 

4. Stanite na loptu i brojte do 10

 

Ako ste ljubomoran tip i nađete se u situaciji kad bi ljubomora mogla izazvati bes, duboko udahnite i brojte do deset. Koliko god vam se to činilo smešno, taj oblik meditacije smanjuje teskobu i može vas brzo potpuno smiriti.

 

foto: Profimedia

Kurir.rs/Cosmopolitan.hr, Foto: Profimedia

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...