STAVILA JE OVU MASKU NA KOSU I DRŽALA 15 MINUTA! Čak ju je posle stavila na lice, a zbog onog što se desilo, moraće da ponovi tretman (RECEPT)
Foto: Profimedia

Rešenje za masnu kosu

STAVILA JE OVU MASKU NA KOSU I DRŽALA 15 MINUTA! Čak ju je posle stavila na lice, a zbog onog što se desilo, moraće da ponovi tretman (RECEPT)

Žena -

Recept sa cimetom i medom je efikasan, jer hrani i vlaži kožu glave, deluje protiv pucanja vrhova, gubitka kose i protiv peruti. Sam cimet poboljšava cirkulaciju krvi, ubrzava rast kose, čini je sjajnom, bujnom i elastičnom. Takođe, cimet ima antioksidativna svojstva, tako da štiti kosu od stresa, niskih temperatura i oštećivanja prilikom feniranja ili ravnanja kose.

foto: Shutterstock

Sastojci:

- 2 kašičice cimeta

- 1 kašičica meda

- jedna kašika maslinovog ulja

Priprema:

Zagrejte blago maslinovo ulje i zagrejanom ulju dodajte dve kašičice cimeta i jednu meda. Sastojke dobro sjedinite i četkicom nanesite na kosu i kožu glave, zatim kosu zamotajte plastičnom folijom i ostavite da deluje najmanje 15 minuta, a ako ste u mogućnosti neka maska stoji i satima. Za najbolje rezultate koristite ovu masku jednom nedeljno, ali imajte na umu da cimet na osetljivoj koži može izazvati blago peckanje te da može i blago da posvetli kosu.

Ukoliko pomešate samo cimet i med dobićete sjajnu masku za lice koja posvetljuje ten, deluje protivupalno i sprečava nastanak akni.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Foto Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track