ŠTA GOD DA URADITE, BEBA NE PRESTAJE DA PLAČE? Majkama je najteže da svoje dete SMIRE, a svaka će biti PRESREĆNA kad upotrebi OVAJ TRIK!
Foto: Profimedia

SAVET

ŠTA GOD DA URADITE, BEBA NE PRESTAJE DA PLAČE? Majkama je najteže da svoje dete SMIRE, a svaka će biti PRESREĆNA kad upotrebi OVAJ TRIK!

Žena -

Svaka majka sigurno se nekada našla u situaciji da ne zna kako da smiri svoju bebu.

Postoje trikovi pomoću kojih će beba prestati da plače tako što ćete joj masirati stopala.

foto: Profimedia

Ako je beba gladna, dok grejete mleko ili pripremate obrok, pokušajte da joj masirate vrhove prstiju. Lagana masaža smiriće glad dok obrok ne bude gotov, te će umiriti plač bebe. Unutrašnjost bebinog nožnog palca je veoma važna tačka, masiranjem možete postići mnogo toga. Na ovaj način stimulišete hormon rasta, koji je bebi neophodan te poboljšavate raspoloženje vašeg deteta. Kada bebi masirate unutrašnjost palca malim kružnim pokretima, činite da se ona oseća srećnom. Također, ako masirate unutrašnjost svog palca tokom dojenja, možete poboljšati sam proces dojenja.

foto: Profimedia

Za bolji imunološki sistem lagano masirajte predeo ispod palca. Masažom ovog dela stopala pomoći ćete organizmu da razvija antitela koja će se boriti protiv bolesti i prehlada.

Bebe takođe mogu osetiti anksioznost i najbolje je da ih tada masirate po sredini stopala. Ova tačka predstavlja mesto gdje se stomak i rebra susreću i može pomoći kod isprekidanog i nepravilnog disanja. Masažom ćete usporiti disanje vaše bebe i zaustaviti njen plač. Bebinu energiju uvećaćete masažom jedne tačke koja se nalazi tačno iznad pete i podići joj adrenalin ukoliko se uspavala.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Littlethings, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track