RATATUJI JE JELO KOJIM SE FRANCUSKA PONOSI: Napravite ovu zdravu mućkalicu od POVRĆA za ručak i bićete ODUŠEVLJENI (RECEPT)
Foto: Profimedia

NAJLEPŠE OD FRANCUZA

RATATUJI JE JELO KOJIM SE FRANCUSKA PONOSI: Napravite ovu zdravu mućkalicu od POVRĆA za ručak i bićete ODUŠEVLJENI (RECEPT)

Žena -

Jelo kojim se Francuska posebno ponosi je ratatuji. Za vas smo danas zato spremili recept za ovaj specijalitet.

Sastojci:

2 glavice crnog luka 4 čena belog luka 2 plava patlidžana 3 tikvice ili 3 žute paprike 6 zrelih paradajza šaka svežeg bosiljka malo majčine dušice 1 kašika balzamiko sirćeta 1/2 limuna 2 kašike maslinovog ulja, so, biber.

Priprema:

Na maslinovom ulju oko pet minuta dinstajte patlidžan, tikvice i paprike.

Prebacite povrće u drugu posudu, a u tiganj i stavite crni i beli luk, bosiljak i majčinu dušicu. Prodinstajte oko 15 minuta, vratite povrće u posudu, dodajte paradajz, balzamiko sirce, prstohvat morske soli i crnog bibera.

Dobro promešajte i kuvajte na tihoj vatri oko 30 minuta. Odgore narendajte limunovu koru.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Super žena/Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track