Jelo kojim se Francuska posebno ponosi je ratatuji. Za vas smo danas zato spremili recept za ovaj specijalitet.
Sastojci:
2 glavice crnog luka 4 čena belog luka 2 plava patlidžana 3 tikvice ili 3 žute paprike 6 zrelih paradajza šaka svežeg bosiljka malo majčine dušice 1 kašika balzamiko sirćeta 1/2 limuna 2 kašike maslinovog ulja, so, biber.
Priprema:
Na maslinovom ulju oko pet minuta dinstajte patlidžan, tikvice i paprike.
Prebacite povrće u drugu posudu, a u tiganj i stavite crni i beli luk, bosiljak i majčinu dušicu. Prodinstajte oko 15 minuta, vratite povrće u posudu, dodajte paradajz, balzamiko sirce, prstohvat morske soli i crnog bibera.
Dobro promešajte i kuvajte na tihoj vatri oko 30 minuta. Odgore narendajte limunovu koru.
Kurir.rs/Super žena/Foto: Profimedia