BUBREZI SU MU OTKAZIVALI, A ON JE RADIO 12 SATI I IGRAO RAGBI! Otac nije hteo da sahrani sina, TAJNO MU donirao bubreg! Pre same operacije Luis je saznao ISTINU! (VIDEO)
Foto: Pritnscreen

OD 11 GODINE IMAO JE PROBLEM SA BUBREZIMA!

BUBREZI SU MU OTKAZIVALI, A ON JE RADIO 12 SATI I IGRAO RAGBI! Otac nije hteo da sahrani sina, TAJNO MU donirao bubreg! Pre same operacije Luis je saznao ISTINU! (VIDEO)

Žena -

Skot Morlen (56) nije rekao svom sinu Luisu (26) da se prijavio za donora bubrega jer je znao da će njegov sin da to odbije.

Luis iz Brajtona borio se s problemima s bubrezima od svoje 11. godine, a sa 17 godina mu je dijagnostifikovan bolest bubrega nefropatija IgA.

S tim stanjem je živeo skoro deceniju, sve do prošle godine kad su mu bubrezi prestali da rade. Zbog toga se osećao 'kao da je već umro i da samo nosi sa sobom svoje telo'.

Morao je da pije lekove za snižavanje krvnog pritiska, ali je ipak uspeo da radi 12 sati u smenama i igrati ragbi u slobodno vreme. Međutim, u septembru prošle godine, njegovo zdravlje se pogoršalo.

Nakon što se prijavio kod novog doktora, Luis je poslat na rutinsku kontrolu krvi. Rezultati su pokazali da je pala funkcija bubrega, a visina kalijuma, kreatinina i ureje bila daleko previsoka.

Kreatinin je otpadni proizvod koji se proizvodi kada mišići koriste energiju. Zdravi bubrezi filtriraju kreatinin te izbacuju iz tela putem urina. Luis je odmah smešten u bolnicu gde su mu ustanovili da mu bubrezi rade samo devet odsto.

foto: Pritnscreen

Doktori su pokušali da kontrolišu njegovo stanje dijalizom na kojoj je Luis dnevno provodio nekoliko sati.

"Prije nego što mi je tata dao bubreg, bilo je jasno da se moje stanje iz dana u dan pogoršava. Bio sam na posuđenom vremenu, a bubrezi su sve lošije i lošije radili", rekao je Luis. Odbijajući da sahrani sina, otac petoro dece, prijavio se da postane Luisovdonor bubrega, a sinu ništa nije rekao. Prošao je 15 različitih testiranja kako bi se potvrdilo da je odgovarajući donor.

Tata Skot mu je otkrio da je on donor mesec dana pre transplantacije, a osam nedelja posle uspešne operacije obojica se dobro osećaju. Luis, koji je živeo na 'posuđenom vremenu', u maj bio je na šestosatnoj transplantaciji bubrega.

"Kad mi je tata rekao da mi je dao svoj bubreg, bio sam u totalnom šoku", rekao je Luis.

foto: Pritnscreen

"Luis je insistirao da nikad neće uzeti organ od živog donora pa sam to učinio iza njegovih leđa. Kad sam mu rekao, plakao je kao petogodišnjak, osećao sam se kao da se vratio onaj moj mali dečak", rekao je tata Skot i objasnio da mu je rekao pre transplantacije u slučaju da sve ne prođe kako treba.

"Osećam se kao da sam se ponovno rodio. Nikad nisam mislio da ću se ponovo osećati zdravo", rekao je Luis.

"Zahvalan sam tati za to što je učinio. Kada ja postanem otac, učiniću sve što mogu za njih kao što je on učinio za mene. Bio je potpuno nesebičan i spasao mi je život", dodao je.

"Dao bih život za svojeg sina. Rekao sam mu da sam uradio baš to što sam uradio. Nisam imao nameru da sahranim sina, a to bi se na kraju dogodilo", zaključuje tata Skot.

foto: Pritnscreen

Kurir.rs/Daily mail/Foto Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track