Najnovije vesti

U KUĆI NIKAD NISAM IMALA HRANE JER BIH JE POJELA ČIM JE KUPIM: Smršala je čak 64 kile i POBEDILA komplekse, evo i kako (FOTO)
Foto: Printscreen

DOVELA SE U RED

U KUĆI NIKAD NISAM IMALA HRANE JER BIH JE POJELA ČIM JE KUPIM: Smršala je čak 64 kile i POBEDILA komplekse, evo i kako (FOTO)

Žena

Aleksa Firs (34), marketing stručnjak, kaže da je skinula 64 kilograma i to ne na dijeti od šnicli, slanine i prženog sira, odnosno na keto dijeti.

Sa konfekcijskog broja 52 spala je na 40, a transformacija i dalje traje.

"Inače se retko merim ali znam da sam imala oko 145 kilograma, a odeću sam morala da kupujem u specijalizovanim radnjama. Danas ne mogu da prepoznam svoj odraz u ogledalu, ali ipak je najveća promena u mom samopouzdanju. Sada uspravnih leđa hodam ulicom i ne stidim se ničega", kaže Aleksa iz Northemptona u Velikoj Britaniji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alexa Fears (@alexa_keto_life) on

Ona je, kaže, od sedme godine na svakojakim dijetama ali i kada bi joj uspelo da skine kilograme, brzo su se vraćali.

"U školi niko nije hteo da se druži sa mnom, i tako su mi prošle i osnovna i srednja škola."

Tada je počela da se povlači u sebe, a onda su je u dvadesetim godinama života stigli i izopštenost i stres i novi posao i fakultet i - postala je zavisna od hrane. Svakog dana pojela bi oko 3.000 kalorija. Ironija je bila u tome što su to uglavnom bili zdravi obroci, ali preobilni.

"Naravno, bilo je tu i slatkiša i slanih grickalica ali uglavnom sam se trudila zdravo. Međutim, umesto jedne, ja bih kupila četiri salate i pojela bih sve odjednom. U kući nikad nisam imala hranu prosto jer bih je iste sekunde pojela", priča Aleksa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alexa Fears (@alexa_keto_life) on

Onda je u julu prošle godine čula za ketogenu dijetu i rešila da je isproba. Keto dijeta zasniva se na povećanom unosu masti, a slabijem unosu ugljenih hidrata. To joj se dopalo i krenula je sa tim režimom.

Kako su kilogrami odlazili, tako je ona osećala sve veću motivaciju i posle par meseci uvela je i fizičku aktivnost. Danas pored ovog režima ishrane ona istrči oko 2,5 km jednom nedeljno, a dva puta nedeljno diže tegove. Obroke sprema kod kuće i ne planira da stane.

"Ovaj stil života mi se dopada i ne planiram da ga menjam. Dopada mi se da spremam hranu kod kuće, i sada radije jedem to nego u restoranima. Uz to, konačno sam sita", zaključuje Aleksa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alexa Fears (@alexa_keto_life) on

Kurir.rs/Žena/Foto: Printscreen

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...