Najnovije vesti

HOLIVUD JE POKRENUO ČUDAN TREND MEĐU RODITELJIMA! Naslednici poznatih odlučuju kog će pola biti KAD ODRASTU: Dete bez identiteta je u VELIKOM PROBLEMU
Foto: Profimedia

opšta zabuna

HOLIVUD JE POKRENUO ČUDAN TREND MEĐU RODITELJIMA! Naslednici poznatih odlučuju kog će pola biti KAD ODRASTU: Dete bez identiteta je u VELIKOM PROBLEMU

Žena

Nedavno je pokrenut čudan trend u Holivudu u kojem poznati roditelji puštaju decu da kada odrastu sami odluče kojeg će pola biti.

Ovakva vest povezivala se sa glumicom Kejt Hadson koja je pre godina dana rodila treće dete, ćerku Rouz za koju je navodno rekla da je neutralnog pola i da će se sama izjasniti šta je kada poraste. Nedugo potom Kejt je demantovala ove glasine rekavši medijima da nisu istinite.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kate Hudson (@katehudson) on

Još jedan primer je glumica Šarliz Teron koja ima dvoje usvojene dece. Početkom ove godine Šarliz je otkrila da je njen stariji sin Džekson zapravo devojčica.

Ćerka Anđeline Džoli i Breda Pita već dugi niz godina izgleda kao dečak i tako se i oblači.

foto: Profimedia

Koliko su ovakvi moderni statvovi zapravo opasni po dečje odrastanje objasnila je psihološkinja Aleksandra Janković.

"To je jedno poigravanje sa raznim modalitetima u kojem se ljudi utrkuju ko će biti ekscentričniji, neobičniji... Budući da se homoseksualizam i transrodnost više ne smatraju bolešću nego modalitetom života ide se korak dalje da se demokratskom procedurom odluči da li će neko biti ovog ili onog pola. Ovakav stav nije samo neprihvatljiv za našu sredinu već mislim da nije dobro niti prihvatljivo za bilo koju drugu. Dete bez identiteta je u velikom problemu", ističe psihološkinja.

Da je ovakav model vaspitavanja opasan po detetovo odrastanje naznačila je Aleksandra Janković.

"Dete može da bude u velikoj konfuziji jer odrasta u vrlo čudnom okruženju. Drugo, ako znamo da se neke osnove ličnosti postavljaju baš u najranijem periodu života to dete automatski ima problem jer ono razvojno ne može da se identifikuje ni sa jednim ni sa drugim tim pre što roditelji guraju tu varijantu da može da bude šta god hoće. Neka biološka datost može odlukom osobe koja je odrasla da se transcendira ako baš želi, pa da bude transrodna i promeni pol. Ono što je važno, na samom početku razvoja deteta je postaviti taj identitet na onaj način na koji je dat i onda kada dete stekne dovoljno kapaciteta da stvari menja, može da promeni. Meni to izgleda kao jedna vrsta zlostavljanja sopstvenog deteta i nekog agresivnog odlučivanja u njegovo ime", zaključila je ona.

foto: profimedia

Kurir.rs/Telegraf/Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...