SVAKI PUT PRED ONE DANE U MESECU UGLEDATE GROZNE BUBULJICE?! Postoji način da ih pobedite, nisu neizbežne!
Foto: Profimedia

ženski problemi

SVAKI PUT PRED ONE DANE U MESECU UGLEDATE GROZNE BUBULJICE?! Postoji način da ih pobedite, nisu neizbežne!

Žena -

Kao da nije dovoljno to što svakog meseca trpimo bolove i moramo da razmišljamo o menjanju uložaka, tu su i bubuljice.

Ipak, za njih postoji rešenje. Dermatolog Este Vilijams otkrila je nekoliko bitnih stavki koje znatno pomažu u sprečavanju nastanka bubuljica tokom menstruacije.

foto: Profimedia

Naime, kako kaže Vilijams, akne i bubuljice nastaju jer se nakon ovulacije, odnosno dve nedelje pre početka menstruacije, u telu žene smanjuje nivo estrogena, a povećava se nivo testosterona koji podstiče nastanak akni.

Ono čime se nivo i odnos hormona dovode u ravnotežu su oralni kontraceptivi, no kako ističe dermatolog, oni ne odgovaraju svačijem telu i pre nego što se odlučite na njihovo uzimanje treba svakako da se posavetujete i s dermatologom i ginekologom.

Ipak ono što svako može da učini je da pripazi na ishranu dve nedelje pre početka menstruacije. Naime, sve što treba da uradite je da smanjiti unos šećera i ugljenih hidrata uopšteno kako se ne bi podsticao rast insulina i lučenje sebuma koji začepljuje pore.

Takođe, savetuje Vilijams, treba da budete dosledni svojoj rutini nege kože, a pre menstruacije možete da napravite i prirodni piling za lice kako ne biste eksperimentisali s novim proizvodima koji bi mogli da izazovu nered na vašoj koži.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Index.hr/Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja