NIKAKO NE MOŽETE DA SE REŠITE NEPRIJATNOG MIRISA IZ FRIŽIDERA! Uzmite jednu kašiku ovog čudotvornog PRAHA i oterajte smrad na 3 meseca
Foto: Profimedia

rešite se problema

NIKAKO NE MOŽETE DA SE REŠITE NEPRIJATNOG MIRISA IZ FRIŽIDERA! Uzmite jednu kašiku ovog čudotvornog PRAHA i oterajte smrad na 3 meseca

Žena -

Ako imate problema sa neugodnim mirisom izfrižidera, trik sa soda bikarbonom će vam pomoći da u održavanju čistoće i uklanjanju neugodnih mirisa.

Da biste uklonili neugodan miris, prebrišite sve površine u frižideru sa rastvora od jedne kašičice sode bikarbone u litri tople vode, ili vodom u koju ste dodali malo alkoholnog sirćeta. Pritom je važno da obrišete baš sve površine, što uključuje i gumu na vratima, kao i držače polica.

Soda bikarbona korisna je i za prevenciju neugodnih mirisa! Jednostavno ostavite otvorenu posudicu sode bikarbone u frižider. Njen učinak trebao bi trajati do tri meseca, nakon čega posudicu sa sodom treba zameniti.

foto: Profimedia

Redovno brišite police Da biste održali svežinu u hladnjaku prebrišite ga svakih nekoliko dana vodom u koju ste dodali malo octa. Također, nastojte redovito trošiti namirnice koje ne mogu dugo stajati. To se posebno odnosi na voće i povrće, koje uslijed truljenja može razviti vrlo neugodan miris.

foto: Shutterstock

kurir.rs/24sata hr/Foto Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track