OVAKAV PIRE NIKAD NISTE JELI! Ima aromu jer se ZAČINI nečim što SVI OBOŽAVATE (RECEPT)
Foto: Shutterstock

RECEPT

OVAKAV PIRE NIKAD NISTE JELI! Ima aromu jer se ZAČINI nečim što SVI OBOŽAVATE (RECEPT)

Žena -

Sastojci:

5 krompira

1/3 šolje mleka

30 g putera

1 manji struk praziluka

1/2 kašičice belog luka u prahu

so i biber po ukusu

150 g šunke

foto: Shutterstock

Priprema:

1. Skuvajte krompir, procedite, ispasirajte ga i, dok je još vruć, dodajte margarin i mleko. Sve dobro izmešajte, da masa bude kremasta, pa dodajte sitno seckanu šunku i praziluk.

2. Začinite belim lukom u prahu. Posolite po ukusu.

Aromatični pire možete služiti kao prilog uz piletinu ili šnicle.premažite umućenom slatkom pavlakom i pospite je pečenim lešnicima ili otopljenom čokoladom.

Veliki pleh iz rerne obložite papirom za pečenje, pa masu od belanaca rasporedite preko njega i pecite na 100 stepeni (u trenutku kad pleh stavljate u rernu, ona treba da bude zagrejana na 250, a kad ga stavite unutra, odmah smanjite temperaturu na 100 stepeni). Koru sušite oko 45 minuta pazeći da ne potamni. Ako slučajno počne da tamni, preko nje stavite papir za pečenje.

Za fil na pari kuvajte žumanca umućena sa šećerom. Prohladite i dodajte umućen maslac i mlevene lešnike. Pečenu koru presecite po dužini na tri jednaka dela. Fil podelite napola i filujte preko dve kore. Treću koru ne filujte, nego tortu spolja premažite umućenom slatkom pavlakom i pospite je pečenim lešnicima ili otopljenom čokoladom.

Veliki pleh iz rerne obložite papirom za pečenje, pa masu od belanaca rasporedite preko njega i pecite na 100 stepeni (u trenutku kad pleh stavljate u rernu, ona treba da bude zagrejana na 250, a kad ga stavite unutra, odmah smanjite temperaturu na 100 stepeni). Koru sušite oko 45 minuta.

Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track