Najnovije vesti

TRANSRODNI MOMAK ZADRŽAO MATERICU, PA SE PORODIO I SADA JE TATA! Ne prestaje da se žali: Trudnoća je JEB*NO NAJGORI period u mom životu! (VIDEO)
Foto: Printscreen YT

nije mu bilo po volji

TRANSRODNI MOMAK ZADRŽAO MATERICU, PA SE PORODIO I SADA JE TATA! Ne prestaje da se žali: Trudnoća je JEB*NO NAJGORI period u mom životu! (VIDEO)

Žena

Fredi Mekonel je odlučio da će zadržati matericu tokom tranzicije u suprotan pol kako bi mogao da dobije dete nekada u budućnosti.

Još 2016. godine Fredi je počeo svoje putovanje kako bi začeo bebu zahvaljujući donatoru sperme. Za trudnoću je rekao da je u pitanju "je*eno najgori period" u njegovom životu.

Tridesetdvogodišnji Fredi Mekonel sada je zvezda dokumentarca "Seahorse: The Dad Who Gave Birth" gde prikazuje kako se odrekao testosterona i uspeo da začne bebu.

foto: Printscreen YT

Nakon nekoliko meseci trudnoće Fredi je rekao:

"Da svi muškarci mogu da nose bebe, verujte mi da bismo trudnoću mnogo ozbiljnije shvatali. Je*eno je grozno! Muškarci ne bi prestajali da kukaju", rekao je.

Fredi je zatrudneo iz drugog puta zahvaljujući spermi donatora.

"Ovaj film nije o trudnoći i bebi već o svemu čega sam morao da se odreknem da bih je dobio. Zapravo sam 9 meseci izgubio pravi svoj identitet", rekao je.

Da se rodio u pogrešnom telu shvatio je već sa tri, četiri godine.

"Ljudima se ne sviđa kada mala deca koriste izraze kao što su "promena pola", pa vam na kraju kažu da umuknete."

Fredijeva mama, Esme koja mu je velika podrška mislila je da će tu fazu prerasti, u šta je i on sam verovao. Nakon srednje škole, otišao je na Univerzitet u Edinburgu gde je studirao arapski jezik i radio u inostranstvu kao predavač, a dvadesete su mu posebno teško pale jer je tad bio potpuno siguran da je trebalo da se rodi kao muškarac.

Već sa 25 godina je bio na putu ka promeni pola. Počeo je da uzima testosteron, a zatim je uradio operaciju uklanjanja grudi. Razmišljao je o histerektomiji, ali se srećom nije odlučio za to.

Zanimljivo je da je uvek hteo da bude roditelj čak i kada je bio žena.

"Morao sam da shvatim ko sam pre nego što odlučim da imam dete.

Kada je želeo da ostane u drugom stanju, Fredi je morao da prestane da uzima testosteron. Njegovo telo je ponovo počelo da se menja i dobio je menstruaciju."

Koža mu je postala nežnija, a kukovi širi, a suze i emocije su bile sastavni deo dana.

"Osećao sam se kao stranac u sopstvenom telu", rekao je.

Iako trudnoća nije bila laka, porođaj je bio najradosniji događaj u njegovom životu, a sada se bori da nosi tutulu oca, a ne majke.

Kurir.rs/Telegraf/Foto: Printscreen, Youtube

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...