KAKO DALJE  POSLE PREVARE: Zaslužuje li preljubnik oproštaj?
Foto: Shutterstock

Pitanje koje nas muči

KAKO DALJE POSLE PREVARE: Zaslužuje li preljubnik oproštaj?

Žena -

Suočavanje sa prevarom partnera nikada nije lako. Kako zaboraviti na nanetu bol i nastaviti sa životom? Zaslužuje li ta osoba oproštaj? Ovo su samo su neka od pitanja na koje treba pronaći odgovor...

Kada se za nekoga vežemo i odlučimo da mu poklonimo svoje srce, njegova prevara nas doslovno baca na kolena. Može li se nakon takve izdaje ponovo uspostaviti poverenje?

Nakon što je izgubljeno, poverenje je najteže vratiti. Veze su na neki način poput prećutnog ugovora, u kojem se obe strane slože da jedna drugu neće povrediti. Kada taj ugovor bude iznenada raskinut, u nama se stvara emocionalni haos.

Reakcije na izdaju partnera u neku su ruku slične onima koje imamo kada neko umre. Ima smisla, budući da svojom izdajom osoba koju smo voleli i cenili prestaje da postoji. Od šoka, stida i krivice, sve do ljutnje, ljubomore i potrebe za osvetom - tražimo izlaz iz nama nemoguće situacije.

Najgore što u situaciji kada ste prevareni možete da uradite jeste da zaglavite u procesu tugovanja. Dopuštanje da mržnja prevlada kako ne biste osećali bol može dovesti do stvaranja oklopa kroz koji se više niko neće moći probiti.

Vreme je da priznate i prihvatite činjenicu kako se u životu u potpunosti možete osloniti samo na sebe. To ne znači da morate prekinuti kontakt sa svim ljudima i da više nikome nikada ne verujete. Ono što morate da znate jeste da će ljudi uvek grešiti, neki će prema vama često biti nepravedni, a s time ćete jednostavno morati da naučite da živite.

Na vama je da odlučite šta jeste, a šta nije neoprostivo...

Kurir.rs

Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track