HIV VIRUS MI JE PREŠAO U AIDS, A MOG MOMKA SU SVI NAGOVARALI DA RASKINE! Nije je ostavio, već je uradio nešto NEVEROVATNO zbog čega će ga voleti dok je ŽIVA! (FOTO)
Foto: Printscreen Facebook

PRAVA LJUBAV NEMA PREPREKE

HIV VIRUS MI JE PREŠAO U AIDS, A MOG MOMKA SU SVI NAGOVARALI DA RASKINE! Nije je ostavio, već je uradio nešto NEVEROVATNO zbog čega će ga voleti dok je ŽIVA! (FOTO)

Žena -

Dženifer Vogen (49) iz Kalifornije, upoznala je svog sadašnjeg supruga, Erika Šampua (51) iz Montreala na Tinderu.

Proveli su dva meseca zajedno, a onda rešili da pokušaju da održe vezu na daljinu. Međutim, u tom periodu, Dženifer se odjednom razbolela. Bilo joj je sve lošije, a ona sve slabija iz potpuno nepoznatig razloga. Nakon posete lekaru, dobila je dijagnozu koja joj je preokrenula svet. Erik, do ušiju zaljubljen, rešio je da ostane uz nju nakon što su saznali da ima HIV virus.

"HIV sam dobila 2013. godine posle odnosa bez zaštite. Odnose sam imala sa svojim dugogodišnjim partnerom koji mi je preneo virus. Dve godine posle našeg raskida, ja sam počela da osećam simptome. Bolelo me je celo telo, imala sam stravične glavobolje i stalno sam imala gljivične infekcije. Bila sam uverena da imam rak, bila sam uverena da umirem. HIV mi nije bio ni na kraj pameti.

Januara 2015. godine, više od godinu dana nakon što sam inficirana i pre nego što sam saznala šta mi je, upoznala sam Erika. On živi u Kanadi ali dolazi u Kaliforniju da surfuje. Dva meseca smo bili zajedno u Kaliforniji i bilo je sjajno.

Oboje smo se zaljubili ali vezu smo, naravno, krili jer nisam htela da ga upoznajem sa svoje troje dece dok ne budem sigurna da je to nešto ozbiljno.

Bili smo u vezi na daljinu oko godinu dana kada sam dobila dijagnozu. Tek tada se u krvi poazao virus. Sedela sam sa Erikom i zazvonio mi je telefon. S druge strane sam čula: "Imate HIV". Svet mi se preokrenuo. Ja sam učiteljica, majka troje dece. Kako ja mogu da imam HIV? Bila sam uverena da je to smrtna kazna, da ću za par nedelja umreti.

Ipak, čak i tada, iako smo u tom trenutku Erik i ja imali nezaštićen seks godinu dana, nisam mislila da sam ga zarazila. Negde sam pročitala da su žene podložnije virusu od muškaraca i bila sam u pravu - Erik nije imao virus.

U tom trenutku, već sam bila veoma bolesna. Telo me je bolelo, nisam mogla da jedem i bilo mi je muka. Nedelju dana kasnije, shvatili smo zašto - HIV je prešao u AIDS.

Odmah sam krenula sa terapijom. Mesec dana nisam mogla ni da izađem iz kuće. Erik je sve vreme bio uz mene. A onda je odšao trenutak kada je morao da se vrati u Montreal. Tamo je razmišljao o tome da li će ostati sa mnom. Prijatleji su mu govorili da me ostavi, da nije pametno da išta ima sa mnom.

Međutim, Erik nije mogao bez mene. Shvatio je da to što sam bolesna ne utiče na intenzitet njegovih osećanja prema meni.

Dakle, ostali smo zajedno, a ja sam srećna. I dalje radim, i dalje sam dobra majka. I dalje imam seks sa Erikom. Dovoljno je uzimati jednu tabletu dnevno i virus se neće prenositi. Postoji tačno nula posto šanse da prenesem virus Eriku. On se ne plaši, a ni ja. Čak mi je rekao da je to poslednja stvar koja može da mu padne na pamet dok vodimo ljubav i presrećna sam zbog toga.

Juna smo se venčali u Montrealu. Zaprosio me je jednostavno, bez mnogo pompe, i rekla sam "da". Par nedelja kasnije, imali smo jednostavno venčanje. Nismo plairali ništa od toga, ali ovako nam je jednostavnije zbog stalnih putovanja između Amerike i Kanade.

A ja, ja sam dokaz da HIV nije smrtna kazna kao što je nekad bio. Danas možete da živite sasvim normalno, uz propisanu terapiju", zaključuje Dženifer.

Kurir.rs/Žena/Foto: Printscreen, Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja