Najnovije vesti

RODITELJI PRETRNU OD BRIGE ZBOG DRUŠTVA U ŠKOLI! Ne prestaju da im PIŠU, a ovo su PORUKE koje deci NAJČEŠĆE STIŽU zbog strahova mame i tate!
Foto: Profimedia

KAO NA IGLAMA

RODITELJI PRETRNU OD BRIGE ZBOG DRUŠTVA U ŠKOLI! Ne prestaju da im PIŠU, a ovo su PORUKE koje deci NAJČEŠĆE STIŽU zbog strahova mame i tate!

Žena

Članovi prosečne porodice godišnje razmene 10.384 poruka, otkrilo je istraživanje. Među porukama koje roditelji najčešće šalju su "Gde si?" (989 puta), "Kada ćeš doći kući?" (1.018 puta) i "Volim te" (1.186 puta).

Istraživanje koje je sprovedeno je analiziralo navike komuniciranja 2.000 roditelja dece od 6 do 25 godina i otkrili su da su tekstualne poruke najpopularniji oblik komuniciranja.

foto: Profimedia

Otkriveno je da 53 odsto roditelja porukama najčešće dogovara planove za večeru. Njih 46 odsto koordinira zadatke i aktivnosti SMS-om, a 43 odsto proverava gde su im deca.

Roditelji tinejdžera poruke koriste i radi zabave, a 56 odsto roditelja dece starije od 13 godina traži da im deca omoguće nadzor nad njihovim profilima na društvenim mrežama. Još jedan zahev koji roditelji u 52 odsto slučajeva postavljaju pred decu je da upoznaju roditelje njihovih prijatelja pre nego što im dopuste spavanje u njihovom domu.

Više od polovine ispitanika traži da im se deca redovno porukama javljaju kad izađu i druže se s prijateljima.

"Roditelji današnjih digitalnih porodica suočavaju se s novim izazovima koje donosi tehnologija. Neki koriste mogućnost deljenja lokacije, njih 51 odsto, kako bi u svakom trenutku znali gde se nalaze drugi članovi porodice”, izjavio je Kris Huls, vlasnik aplikacije za lociranje bliskih ljudi.

foto: Profimedia

Čak i uz takve mogućnosti, roditelji i dalje brinu o svojim mališanima kad nisu uz njih. Gotovo polovina anketiranih roditelja (47 odsto) brine da njihovi školarci provode previše vremena pred ekranima. To nadmašuje zabrinutost da njihova deca neće pronaći prijatelje (26 odsto).

Tri od deset roditelja deteta školskog uzrasta brine kako će sadržaj koji deca objavljuju na društvenim mrežama uticati na njihov ugled, a to se nalazi na popisu stvari o kojima razmišljaju i kada deca krenu u srednju školu. Uz to, 48 odsto roditelja tinejdžera brine da će njihova deca donositi pogrešne odluke zbog pritiska vršnjaka.

Roditelje muči i pitanje hoće li njihova deca upisati fakultet, a 39 posto zabrinjava stres koji može uzrokovati škola. Šest od deset roditelja smatra da im tehnologija otežava roditeljstvo, a 25 odsto njih kaže da bi volelo da "internet ne postoji".

Kad su u pitanju prioriteti, 65 odsto roditelja kaže da su to zdravlje i sigurnost dece, 61 odsto navodi sreću, a 42 odsto njihovu samostalnost.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Index.hr/Foto: Profimedia

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...